Galetes nadalenques de mantega

1 comentaris

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 30 minuts

 

 

Ingredients


  • 250g de mantega
  • 200g de sucre glas
  • 2 ous
  • 450g de farina
  • Pell de llimona (opcional)

 


Preparació


I. En un bol posem la mantega pomada (a temperatura ambient) i el sucre i ho batem fins que quedi una pasta homogènia.

II. Afegim un dels ous i seguim batent fins que es barregi bé.


III. Hi posem la farina prèviament passada per un colador i ho amassem bé amb les mans.

IV. Un cop tenim la massa preparada, escampem una mica de farina sobre la superfície de cuina i el rodet i estenem la massa.

V. Amb l’ajuda d’uns motlles, donem forma a les galetes i les anem col·locant en una safata de forn. Podem posar una làmina de paper vegetal sobre la safata per evitar que s’enganxin les galetes.


VI. Untem les galetes amb l’altre ou batut i, si volem, decorem amb una mica de pell de llimona per sobre.


VII. Ho posem al forn a 180º durant uns 12-15 minuts (en funció del gruix de les galetes), fins que estiguin daurades.

VIII. Les deixem refredar i ja podem menjar.

Bon profit!!!

Pastís de salmó

0 comentaris

Dificultat: Molt fàcil
Temps de preparació: 30 minuts



Ingredients


Per a 8 persones

  • 300g. de salmó fumat.
  • 650g. de tonyina.
  • 150g. d'ous de lumpo.
  • 1 planxa de coc (pa de pessic). Es pot fer a casa o encarregar-lo en una pastisseria.

Per a la maionesa:
  • 2 ous.
  • 300ml d'oli.

Per a la presentació:
  • Olives negres.
  • Olives verdes sense pinyol.
  • Pebrot escalivat.


Preparació


I. Preparem maionesa: En el pot de la batedora posem l’ou, l’oli i un polsim de sal. Comencem a batre des del fons del pot i a mesura que es va lligant, podem anar pujant la batedora.

II. Estenem el coc sobre un drap de cuina i hi escampem una capa fina de maionesa per damunt.


III. Damunt de la maionesa anem posant una capa de salmó, una de tonyina (prèviament escorreguda amb un colador) i una altra capa de maionesa.



IV. Escampem els ous de lumpo a dalt de tot.


V. Enrosquem el coc deixant tot el farcit a l’interior. Per tal d’enroscar-lo ens ajudarem del drap que havíem posat a sota el coc. Ho deixem reposar fins al dia següent.



V. Finalment cobrirem amb una capa de maionesa i decorarem amb olives negres, verdes i pebrot.

Bon profit!!!

Pollastre amb pinya

2 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 45 minuts

 

 

 

Ingredients

Per a 8 persones

  • 2 pollastres
  • 400 ml de crema de llet
  • 400 ml de suc de pinya
  • 400 ml de vi blanc
  • Pinya en el seu suc
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
 
 
 
 

Preparació


I. Trossegem els dos pollastres, els salpebrem i els posem en una cassola escalfada prèviament amb oli per fregir-los.
 

II. Quan tenim el pollastre fregit, retirem quasi tot l’oli de la cassola (només en deixem una mica perquè no quedi molt sec) i hi afegim la crema de llet, el suc de pinya i el vi blanc. Es deixa bullir fins que comença a espessar.

III. A mitja cocció, s’afegeixen trossos de pinya. Quan s’espessa la salsa, apaguem el foc i ja podem servir.

NOTA: Si es deixa reposar unes hores, el pollastre estarà més gustós i la recepta serà més bona.




Bon profit!!!

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes