Confit d'ànec amb reducció d'oporto

Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: fàcil



Ingredients


Per a 4 persones
  • 4 cuixes d'ànec confitades
  • 40cl de vi d'oporto
  • 4 cullerades de sucre moreno
  • Vinagre balsàmic de Mòdena
  • Escalunyes
  • 2 Patates
  • Sal i pebre
  • Pa (Per sucar!)




Procediment


I. Partim les patates pel mig, les salpebrem, hi posem una mica d’oli i les fiquem al forn a 200ºC. Les hi tindrem una hora (fins que les punxem i estiguin toves).


II. Pelarem les escalunyes i les caramelitzarem. Per caramelitzarles les posarem a fregir a foc molt lent i hi afegirem 2 cullerades de sucre moreno. Les anirem remenant de tant en tant. Ho tindrem uns 30-35 minuts.
 

III. Reservarem un parell de cullerades del greix de l’ànec per a la reducció.

IV. Posarem les cuixes d’ànec en una safata de vidre i les salpebrarem.


V. Quan les patates portin ja 45 minuts al forn, posarem també les cuixes d’ànec durant 15 minuts.

VI. Mentrestant, preparem la reducció d’oporto. Per fer-ho posarem el vi d’oporto en una paella junt amb un rajolí de vinagre de Mòdena i dues cullerades de sucre moreno. Ho deixarem reduint-se a foc lent uns 10 minuts. Hem de tenir en compte que quan es refreda s’espessa. Quan ja gairebé estigui hi afegirem el greix d’ànec que havíem reservat i remenem fins que quedi tot ben barrejat.


VII. Ho treiem tot del forn, i ja podem servir. Posarem una cuixa d’ànec, una patata i unes quantes cebes, i tirarem per damunt la reducció d’oporto.

Bon profit!!!

1 comentaris:

  1. Quin plat més temptador!, i que ben explicat!,així sí que m'agrada l'ànec!, s'ha de saber fer poc a poc, amb substància... Jo no n'he fet mai, així que prenc nota de la vostra recepta!, bon cap de setmana i feliç Sant Jordi.

    ResponSuprimeix

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes