Caneló de pebrot amb beixamel de sobrassada

Temps de preparació: 1 hora 30 minuts
Dificultat: Fàcil

Aquesta recepta és la que presentem per al joc de la recepta vermella dels 4 anys del blog Destapant Cassoles (http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2014/02/cuina-un-plat-vermell-4-anys-destapant.html).




Ingredients


Per a dues persones
  • Un pebrot vermell
  • 250g de carn picada de vedella
  • Mitja ceba dolça (o una si és petita)
  • Formatge de cabra (uns 50-60g)
  • Salsa de tomàquet fregit
  • 100g de sobrassada
  • 250g de beixamel (si volem podem substituir-la per crema de llet)
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli
  • Mongetes vermelles per decorar
  • Crema de vinagre de Mòdena per decorar



Procediment


I. Preescalfem el forn a 250ºC.

II. Recobrim el pebrot amb una mica d’oli i l’escalivem durant una hora.

III. Quan ja tenim el pebrot cuit, el pelem i en tallem tires prou grans per poder formar els canelons. Deixem refredar una mica.

IV. Mentrestant, preparem el farcit del caneló. Pelem la ceba i la tallem en trossos petits. La posem a coure en una paella amb una mica d’oli calent.


V. Quan la ceba està daurada, afegim la carn picada de vedella i salpebrem.


VI. Quan la carn estigui cuita i s’hagi evaporat quasi tota l’aigua que hauran deixat anar la ceba i la carn, posem el rulo de cabra tallat a daus i anem remenant fins que es desfà tot i es barreja bé.


VII. Quan el rulo estigui ben integrat, afegirem una raig de salsa de tomàquet (al gust). Ho deixarem coure un parell de minuts i apagarem el foc.


VIII. En una altra paella escalfarem la beixamel.


IX. Quan comenci a estar calenta hi afegirem la sobrassada i ho deixarem coure una mica remenant contínuament fins que es desfaci i s’integri per complert.



X. Posem la beixamel a la base del plat.


XI. Agafem les tires de pebrot i en tallem els extrems per tal de fer canelons rectes. Farcim el pebrot amb la barreja de carn picada i l’enrotllem.



XII. Posem el caneló sobre la beixamel de sobrassada.

XIII. Tallem una mica de cigolet en talls petits.

XIV. Decorem el plat amb unes mongetes vermelles, el cigolet i un rajolí de crema de vinagre de Mòdena.

Bon profit!!!

3 comentaris:

  1. Però quin plat tan original!, ostres...m'heu deixat sense paraules, quina il.lusió!. Em fa molta però molta gràcia que hagueu participat d'aquest joc. Està clar que per aquí hi ha molt bona gent disposada a donar-te una alegría!!!. Moltes gràcies!

    Teniu el Nº 13. Dissabte publicaré totes les fotos i el guanyador del sorteig d'un petit regalet. Una forta abraçada!

    (aquesta recepta me l'apunto ara mateix!...)

    ResponElimina
  2. Ei, que guai, no? quina bona versió de Canelò! Segur que la Mercè estarà encantada!

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes