Pasta amb foie i oporto

0 comentaris

Temps de preparació: 20 minuts
Dificultat: Fàcil

Aquesta recepta ens la va ensenyar a fer la tieta Cristi, moltes gràcies!



Ingredients


Per 4 persones
  • 300g o 350g de pasta
  • 200g de paté d’ànec amb bolets (també es pot fer amb paté d’ànec al natural)
  • 200ml de caldo de pollastre
  • 100ml d’oporto
  • Sal
  • Pebre
  • Cibulet


Procediment


I. Bullim la pasta en una olla amb abundant aigua amb sal.

II. Posem el vi al foc i quan comenci a bullir ho deixem mig minut.

III. Passat els trenta segons aproximadament, hi afegim el caldo.

IV. Posem el paté tallat a daus en un pot de túrmix.


V. Quan el vi amb el caldo torni a arrencar el bull, el retirem del foc i el posem dins el pot amb el paté i ho triturem tot junt.


VI. Afegim un polsim de pebre negre mòlt i remenem.

VII. Barregem la pasta amb la salsa de paté i porto.


VIII. Tallem una mica de cibulet i el posem per damunt per decorar una mica.

Bon profit!!!

Caneló de pebrot amb beixamel de sobrassada

3 comentaris

Temps de preparació: 1 hora 30 minuts
Dificultat: Fàcil

Aquesta recepta és la que presentem per al joc de la recepta vermella dels 4 anys del blog Destapant Cassoles (http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2014/02/cuina-un-plat-vermell-4-anys-destapant.html).



Ingredients


Per a dues persones
  • Un pebrot vermell
  • 250g de carn picada de vedella
  • Mitja ceba dolça (o una si és petita)
  • Formatge de cabra (uns 50-60g)
  • Salsa de tomàquet fregit
  • 100g de sobrassada
  • 250g de beixamel (si volem podem substituir-la per crema de llet)
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli
  • Mongetes vermelles per decorar
  • Crema de vinagre de Mòdena per decorar



Procediment


I. Preescalfem el forn a 250ºC.

II. Recobrim el pebrot amb una mica d’oli i l’escalivem durant una hora.

III. Quan ja tenim el pebrot cuit, el pelem i en tallem tires prou grans per poder formar els canelons. Deixem refredar una mica.

IV. Mentrestant, preparem el farcit del caneló. Pelem la ceba i la tallem en trossos petits. La posem a coure en una paella amb una mica d’oli calent.


V. Quan la ceba està daurada, afegim la carn picada de vedella i salpebrem.


VI. Quan la carn estigui cuita i s’hagi evaporat quasi tota l’aigua que hauran deixat anar la ceba i la carn, posem el rulo de cabra tallat a daus i anem remenant fins que es desfà tot i es barreja bé.


VII. Quan el rulo estigui ben integrat, afegirem una raig de salsa de tomàquet (al gust). Ho deixarem coure un parell de minuts i apagarem el foc.


VIII. En una altra paella escalfarem la beixamel.


IX. Quan comenci a estar calenta hi afegirem la sobrassada i ho deixarem coure una mica remenant contínuament fins que es desfaci i s’integri per complert.



X. Posem la beixamel a la base del plat.


XI. Agafem les tires de pebrot i en tallem els extrems per tal de fer canelons rectes. Farcim el pebrot amb la barreja de carn picada i l’enrotllem.



XII. Posem el caneló sobre la beixamel de sobrassada.

XIII. Tallem una mica de cigolet en talls petits.

XIV. Decorem el plat amb unes mongetes vermelles, el cigolet i un rajolí de crema de vinagre de Mòdena.

Bon profit!!!

Pollastre a les 40 dents d'all

2 comentaris

Temps de preparació: 2 hores
Dificultat: Fàcil


Ingredients


  • 1 pollastre
  • 40 dents d’all (uns 4 caps d’all)
  • Sal
  • Pebre
  • 50g de mantega
  • Herbes aromàtiques
  • 4 cebes
  • 250ml d’aigua



Preparació


I. Preescalfem el forn a 200ºC.

II. Desfem els caps d’all fins a tenir les 40 dents. No les hem de pelar ja que sinó deixarien un gust massa fort.


III. Desfem la mantega al microones i pintem el pollastre per dins.

IV. Omplim el pollastre amb aproximadament la meitat de les dents i també hi posem part de les herbes aromàtiques. Un cop farcit, el cosim per tal que no es surtin els alls i el posem en una safata de forn.


V. Preparem una barreja amb 2 cullerades de postres de sal i una de pebre.


VI. Pintem el pollastre per fora amb la mantega i l'arrebossem amb la barreja de sal i pebre. Un cop arrebossat hi tirem una mica més d’herbes pel damunt.



VII. Posem les dents que ens han sobrat i les cebes pelades al voltant del pollastre.


VIII. Afegim l’aigua.

IX. Ho fiquem al forn durant 1h 30 minuts. Quan ja ho tenim llest, retirem la capa de sal de sobre el pollastre i ja podem servir.


Bon profit!!!

Coc de llimona

3 comentaris

Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Fàcil




Ingredients


  • 375g de farina de rebosteria
  • 375g de sucre
  • 1’5 sobres de llevadura
  • 6 ous
  • 3 iogurts de llimona
  • Oli d’oliva (la mesura d’un pot i quart de iogurt)




Preparació


I. Preescalfem el forn a 250ºC.

II. En un bol barregem la farina amb el sucre i la llevadura.


III. Afegim els iogurts i remenem.


IV. Afegim l’oli i remenem.


V. Separem els rovells i les clares dels ous. Afegim els rovells a la massa anterior i remenem.


VI. Batem les clares d’ou a punt de neu i també les afegim a la barreja. Remenem amb la batedora de varilles.



VII. Untem un motlle rectangular amb mantega i hi posem la massa del coc.


VIII. Ho introduïm al forn a 250ºC. Quan veiem que comença a pujar, baixem la temperatura del forn a 170ªC i ho deixem coure uns 35-40 minuts, fins que el punxem i el pinxo surti net.

IX. Empolvorem sucre per sobre i el deixem refredar.


Bon profit!!!

Sopa mallorquina

2 comentaris

Temps de preparació: 1h 45 minuts
Dificultat: Fàcil

Aquesta recepta ens l'han ensenyat a fer la Cristi i el Juanmi i ens encanta. Moltes gràcies!!!



Ingredients


Per a 8 persones:


  • 3 cullerots de caldo
  • 1 col mitjana
  • 1 coliflor mitjana
  • 6 carxofes
  • 130g Sobrassada (2-3 rodanxes per persona)
  • 500g de llom de porc per estofat
  • 2 Ceba tendra dolça
  • 300g de bledes
  • 170g de xampinyons en conserva o frescos
  • Un pot petit de salsa de tomàquet fregit (100g)
  • 3 llesques de pa de pagès
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • 2 dents d’all
  • Oli
  • Sal


Preparació


I. Netegem i tallem les cebes, ben picades a trossos petits.


II. Posem una cassola amb abundant oli a escalfar. Quan l’oli ja està calent hi afegim la ceba i la sofregim.


III. Pelem i piquem els alls.

IV. Quan la ceba comença a daurar-se, hi afegim el llom prèviament salat i els alls. Ho deixem coure, remenant-ho de tant en tant.


V. Mentrestant, anem tallant i netejant les verdures. Reservem.

VI. Quan la carn també està cuita, afegim la sobrassada trossejada i remenem.


VII. Quan s’ha desfet tota la sobrassada, afegim una cullerada de postres de pebre vermell dolç i la salsa de tomàquet fregit. Remenem.


VIII. Afegim les verdures que havíem tallat (bledes, col i coliflor) i remenem. Deixem que es coguin una mica i vagin encongint.


IX. Aprofitarem per anar tallant i netejant les carxofes. Treurem el tronc, les puntes i les primeres fulles, quedant-nos només amb el cor de les carxofes.


X. Quan les verdures de la cassola hagin minvat una mica, hi afegim les carxofes i els xampinyons prèviament passats per aigua. Afegim també el caldo i rectifiquem de sal. Tapem i ho deixem coure fins que estigui tot cuit.


XI. Quan està tot cuit, entre uns 30 i 45 minuts, hi afegim el pa trossejat i ho anem remenant suaument durant uns 5 minuts fins que el pa hagi absorbit el caldo. Ja podem servir.



Bon profit!!!

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes