Risotto de fredolics

2 comentaris

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 1h 30min


Ingredients


Per a 4 persones:

  • 300g d’arròs
  • Fredolics al gust
  • 1 ceba
  • 100g de formatge parmesà ratllat
  • 1L de caldo
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert


Preparació


I. Netegem els fredolics. Un cop nets, els posem en una paella sense aigua ni oli ja que ells mateixos aniran deixant aigua. Quan veiem que ja han perdut gairebé tota l’aigua els colem.



II. Posem el caldo en una olla a escalfar.


III. Tallem la ceba a trossets petits i la fregim fins que comenci a transparentar.


IV. Posem l’arròs junt amb la ceba i ho anem remenant fins que vegem que l’arròs es comença a daurar (5 minust aprox.).


V. Afegim els fredolics a l’arròs i hi afegim part del caldo fins a cobrir-ho. A mesura que es va evaporant el caldo, n’anirem afegint més fins que l’arròs ja estigui ben fet. Deixarem que el caldo s’acabi d’evaporar.


VI. Afegim el formatge, la sal, el pebre i el julivert i ho remenem bé.



Bon profit!!!

Somni àrab

1 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 min + temps de maceració


Ingredients

Per 4 persones

Per a les broquetes
  • 1 Kg de carn de vedella o xai
  • 2-3 cullerades d'oli
  • sal
  • 1 cullerada sopera d'espècies de cuscús
  • 1 cullerada de postre de comí

Per a la salsa roquefort

  • Roquefort
  • Nata per cuinar
  • Pinyons
  • Nou moscada


Preparació


I. Barregem els ingredients de les broquetes i remenem.

II. Ho deixem tapat masserant el màxim temps possible (si és possible, es recomana unes 12h).


III. Passat el temps de masseració, punxem la carn amb unes broquetes metàl·liques i les coem a la barbacoa.



IV. Mentre es fa la carn, preparem la salsa roquefort. Per fer-ho el primer que farem serà desfer el roquefort en una paella amb una mica d'oli.


V. Un cop tinguem desfet el roquefort hi afegirem la crema de llet i la nou moscada i ho deixarem bullint fins que espessi. Hem de tenir en compte que al refredar-se també s'espessirà.


VI. Torrem els pinyons en una paella amb unes gotetes d'oli, i els afegim a la salsa roquefort.


VII. Servim els la carn de les broquetes (sense pal) barrejats amb la salsa roquefort.

Bon profit!!!



 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes