Calamars en la seva tinta

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 2 hores



Ingredients


Per a 6 persones

  • 3kg de calamars
  • Tinta del propi calamar + 1 o 2 sobres de tinta congelada (de 4g aprox)
  • 2 cebes
  • 3 dents d’all
  • Julivert
  • 500g Tomàquet (un cop pelat)
  • Farina
  • Oli

Opcionalment hi podem afegir xirles.


Preparació


I. Tallem la ceba, l’all i el julivert i ho sofregim tot.


II.  Mentrestant netegem i trossegem els calamars.


III. Quan el sofregit està fet, afegim el tomàquet.


IV. Un cop el tomàquet ja està fet, afegim els calamars, ho tapem i ho deixem a foc lent durant 30 min. De tant en tant els anem remenant una mica.


V. Torrem una cullerada de farina en una paella (sense oli).


VI. Passats els 30 minuts i sense retirar del foc, hi afegim la farina torrada i la tinta del calamar. Si veiem que queda poc pintat, hi afegim més tinta de sobre. Ho deixem coure tot tapat i a foc fort durant 30 minuts més.


VII. Passat aquest temps, ho destapem i ho deixem coure fins que evapori l’aigua i els calamars estiguin ben cuits i tous.


Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes