Dificultat:
mitja
Temps de
preparació: 2h
No és
necessari disposar d’una “cuscusera” per fer aquesta recepta, ja que també ho
podem fer amb una olla i una vaporera o un colador.
Ingredients
Per a 12 persones
- 12 cuixes de pollastre
- 1,5 Kg de cuscús
- Un pot gran de cigrons cuits
- 2-3 tomàquets
- 5-6 patates mitjanes
- 3 carbassons
- 3 albergínies
- 3-4 cebes
- 5 pastanagues
- 4 naps
- 250 g de monjeta tendra
- 250 g de salsa de tomàquet
- Una mica de mantega
- Pebre vermell
- Espècies (Curri, cilantre, comino, etc.)
- Sal i oli
Preparació
I. Es
netegen les cuixes de pollastre, es salen i es posen a fregir en una paella amb
abundant oli.
II. Mentre
es va fent el pollastre, afegim els cigrons cuits al fons de l’olla. També
podem anar preparant les verdures. Per això pelarem, netejarem i trossejarem
els naps, les pastanagues i les cebes.
III. Quan ja
tenim el pollastre fregit l’afegim a l’olla, sobre els cigrons.
IV. En la mateixa paella, amb poc oli, fregim les verdures anteriors (naps, pastanagues i cebes). A mitja cocció també hi afegirem els tomàquets trossejats a quarts i ho deixarem que es vagi acabant de coure (tot i que no cal que estiguin molt cuites, ja que després hauran de bullir una estona i ja s’acabaran de fer).
V. Quan ja
ho tenim pràcticament cuit, afegim la salsa de tomàquet, el pebre vermell i les
espècies a les verdures anteriors i ho remenem tot.
VI. Afegim
les verdures de la paella a l’olla on teníem els cigrons i el pollastre i
omplim l’olla d’aigua.
VII. Preparem
la sèmola del cuscús: aboquem la sèmola a la part de dalt de la “cuscusera”
(vaporera) o al colador i l’anem remullant amb una mica d’aigua tèbia i
remenant-la. Hi afegim sal i oli (3 cullerades soperes per cada 500g de sèmola)
i ho remenem un altre cop. Finalment hi distribuïm diversos trossos de mantega
per sobre i ho col·loquem a sobre de l’olla.
VIII. Ho posem tot tapat a bullir durant una hora aproximadament sense oblidar-se que quan comenci a desfer-se la mantega, hem de començar a remenar la sèmola de tant en tant per evitar que es formin blocs.
VIII. Ho posem tot tapat a bullir durant una hora aproximadament sense oblidar-se que quan comenci a desfer-se la mantega, hem de començar a remenar la sèmola de tant en tant per evitar que es formin blocs.
IX. Quan
porta bullint, aproximadament, uns 15 minuts afegim la patata pelada i tallada
i la mongeta tendra. Passats uns 30-35 minuts més (quan porta uns 45 o 50
minuts bullint) hi tirem el carabassó tallat a rodanxes i l’albergínia a tacs,
prèviament netejats. Ho deixarem bullint uns 10-15 minuts fins que veiem que
està tou.
Bon profit!!!
Fa molt bona pinta. S'haura de provar!
ResponElimina