Cuscús de pollastre

Dificultat: mitja
Temps de preparació: 2h


No és necessari disposar d’una “cuscusera” per fer aquesta recepta, ja que també ho podem fer amb una olla i una vaporera o un colador.

Ingredients 


Per a 12 persones
  • 12 cuixes de pollastre
  • 1,5 Kg de cuscús
  • Un pot gran de cigrons cuits
  • 2-3 tomàquets
  • 5-6 patates mitjanes
  • 3 carbassons
  • 3 albergínies
  • 3-4 cebes
  • 5 pastanagues
  • 4 naps
  • 250 g de monjeta tendra
  • 250 g de salsa de tomàquet
  • Una mica de mantega
  • Pebre vermell
  • Espècies (Curri, cilantre, comino, etc.)
  • Sal i oli

 

Preparació


I. Es netegen les cuixes de pollastre, es salen i es posen a fregir en una paella amb abundant oli.


II. Mentre es va fent el pollastre, afegim els cigrons cuits al fons de l’olla. També podem anar preparant les verdures. Per això pelarem, netejarem i trossejarem els naps, les pastanagues i les cebes.


III. Quan ja tenim el pollastre fregit l’afegim a l’olla, sobre els cigrons.


IV. En la mateixa paella, amb poc oli, fregim les verdures anteriors (naps, pastanagues i cebes). A mitja cocció també hi afegirem els tomàquets trossejats a quarts i ho deixarem que es vagi acabant de coure (tot i que no cal que estiguin molt cuites, ja que després hauran de bullir una estona i ja s’acabaran de fer).


V. Quan ja ho tenim pràcticament cuit, afegim la salsa de tomàquet, el pebre vermell i les espècies a les verdures anteriors i ho remenem tot.


VI. Afegim les verdures de la paella a l’olla on teníem els cigrons i el pollastre i omplim l’olla d’aigua.

VII. Preparem la sèmola del cuscús: aboquem la sèmola a la part de dalt de la “cuscusera” (vaporera) o al colador i l’anem remullant amb una mica d’aigua tèbia i remenant-la. Hi afegim sal i oli (3 cullerades soperes per cada 500g de sèmola) i ho remenem un altre cop. Finalment hi distribuïm diversos trossos de mantega per sobre i ho col·loquem a sobre de l’olla.


VIII. Ho posem tot tapat a bullir durant una hora aproximadament sense oblidar-se que quan comenci a desfer-se la mantega, hem de començar a remenar la sèmola de tant en tant per evitar que es formin blocs.


IX. Quan porta bullint, aproximadament, uns 15 minuts afegim la patata pelada i tallada i la mongeta tendra. Passats uns 30-35 minuts més (quan porta uns 45 o 50 minuts bullint) hi tirem el carabassó tallat a rodanxes i l’albergínia a tacs, prèviament netejats. Ho deixarem bullint uns 10-15 minuts fins que veiem que està tou.



Bon profit!!!

1 comentaris:

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes