Temps: 2h 15 min
Ingredients
Pa de pessic
- 180 g de xocolata negra
- 185 g de sucre glas
- 160 g de mantega
- 7 ous mitjans
- 50 g d’ametlles mòltes
- Melmelada d’albercoc
- 90 g de farina
- 2 cullerades de postres de llevadura
Cobertura
- 175 g de xocolata negra
- 35 g de mantega
- 5 cullerades soperes de nata líquida
Decoració (opcional)
- Xocolata blanca
- Nata muntada
- Boles de xocolata
Procediment
I. Posar el forn a preescalfar a 180ºC.
II. Separar les clares dels rovells dels ous.
III. Batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que estigui ben barrejat. Després anem afegint els rovells dels ous d’un en un sense deixar de batre.
IV. Desfem la xocolata i també l’incorporem.
V. A banda, es barreja la farina, la llevadura i l’atmella i s’afegeixen a la barreja anterior.
VI. Es baten les clares a punt de neu i les afegim a la massa remenant-ho manualment a poc a poc.
VII. Untem un motlle rodó amb mantega i hi afegim tota la barreja preparada. Ho posem al forn durant 10 minuts a 180ºC i després baixem la temperatura a 160ºC durant 30 minuts més (fins que el punxem i la broqueta ens surti neta). És important no obrir el forn fins que no hagi passat aquest temps i el pastís estigui pràcticament cuit.
VIII. El deixem refredar una mica i el desmotllem perquè s’acabi de refredar.
IX. Tallem el coc per la meitat i hi estenem la melmelada d’albercoc. Si comprem una melmelada que tingui molts grumolls, podem passar-la abans per la batedora. Tornem a col•locar la capa superior del coc.
X. Preparem la cobertura: per això posarem la xocolata a desfer al bany Maria i, quan estigui desfeta, hi afegirem la mantega. Quan també s’hagi desfet la mantega hi afegirem la nata líquida. Ho remenarem tot i cobrirem el pastís.
XI. La decoració habitual consisteix en escriure Sacher a la part superior del pastís, tot i que cadascú pot decorar-lo al gust. Nosaltres hem escrit Sacher, però també hi hem afegit unes muntanyes de nata amb una bola de xocolata a sobre. També hi ha qui la decora amb maduixots.
XII. Un cop decorada i fins al moment de servir, la posarem a la nevera perquè es mantingui freda.
Bon profit!!!
Quina pinta!!! Aquest cap de setmana li preparo al Xavi jaja es broma...però té una pinta deliciosa! Me'l poso a favoritos pel meu aniversari :)
ResponEliminaés un gran pastís! segur que no te'n va sobrar ni les engrunetes!
ResponElimina