Pastís Sacher

Dificultat: mitja
Temps: 2h 15 min


Ingredients


Pa de pessic
  • 180 g de xocolata negra
  • 185 g de sucre glas
  • 160 g de mantega
  • 7 ous mitjans
  • 50 g d’ametlles mòltes
  • Melmelada d’albercoc
  • 90 g de farina
  • 2 cullerades de postres de llevadura

Cobertura
  • 175 g de xocolata negra
  • 35 g de mantega
  • 5 cullerades soperes de nata líquida

Decoració (opcional)
  • Xocolata blanca
  • Nata muntada
  • Boles de xocolata

Procediment


I. Posar el forn a preescalfar a 180ºC.

II. Separar les clares dels rovells dels ous.

III. Batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que estigui ben barrejat. Després anem afegint els rovells dels ous d’un en un sense deixar de batre.

IV. Desfem la xocolata i també l’incorporem.

V. A banda, es barreja la farina, la llevadura i l’atmella i s’afegeixen a la barreja anterior.

VI. Es baten les clares a punt de neu i les afegim a la massa remenant-ho manualment a poc a poc.


VII. Untem un motlle rodó amb mantega i hi afegim tota la barreja preparada. Ho posem al forn durant 10 minuts a 180ºC i després baixem la temperatura a 160ºC durant 30 minuts més (fins que el punxem i la broqueta ens surti neta). És important no obrir el forn fins que no hagi passat aquest temps i el pastís estigui pràcticament cuit.



VIII. El deixem refredar una mica i el desmotllem perquè s’acabi de refredar.

IX. Tallem el coc per la meitat i hi estenem la melmelada d’albercoc. Si comprem una melmelada que tingui molts grumolls, podem passar-la abans per la batedora. Tornem a col•locar la capa superior del coc.



X. Preparem la cobertura: per això posarem la xocolata a desfer al bany Maria i, quan estigui desfeta, hi afegirem la mantega. Quan també s’hagi desfet la mantega hi afegirem la nata líquida. Ho remenarem tot i cobrirem el pastís.



XI. La decoració habitual consisteix en escriure Sacher a la part superior del pastís, tot i que cadascú pot decorar-lo al gust. Nosaltres hem escrit Sacher, però també hi hem afegit unes muntanyes de nata amb una bola de xocolata a sobre. També hi ha qui la decora amb maduixots.

XII. Un cop decorada i fins al moment de servir, la posarem a la nevera perquè es mantingui freda.

Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Quina pinta!!! Aquest cap de setmana li preparo al Xavi jaja es broma...però té una pinta deliciosa! Me'l poso a favoritos pel meu aniversari :)

    ResponElimina
  2. és un gran pastís! segur que no te'n va sobrar ni les engrunetes!

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes