Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 45 minuts
Ingredients
Per aproximadament 1L de salsa:
- 200g d’ametlles torrades
- 1 grapat d’avellanes
- 3 nyores
- 5 tomàquets
- 2 caps d’all
- 500ml d’oli d’oliva suau
- 50ml de vinagre (al gust)
- Sal al gust
- Una miqueta de julivert
Procediment
I. Fiquem al forn
a 200ºC el tomàquets i els alls durant uns 30 minuts.
II. Obrim les
nyores i les bullim fins que quedin tobes per tal de poder-ne extreure la polpa
fàcilment (aproximadament uns 10 minuts). Reservarem el caldo.
III. Pelem les
ametlles i les anem posant en un recipient.
IV. Un cop tenim
les ametlles pelades, hi afegim les avellanes, l’oli, el julivert i la sal.
V. Pelem els
tomàquets i també els afegim.
VI. Pelem els alls. Per tal d’extreure la pell fàcilment, exprimirem els alls amb els dits des d'un extrem per fer que surtin per l'altre.
VI. Un cop
tenim bullides les nyores n’extreurem la polpa rascant la pell amb un ganivet i
amb una mica de paciència. Les llavors les desestimarem.
VII. Ho passem per la batedora.
VIII. Afegim una miqueta del caldo que ens ha quedat de
bullir les nyores.
IX. Afegim vinagre al gust, uns 50 ml aproximadament.
Annex
Els calçots els courem a la flama i sabrem que ja estan fets quan comencin a obrir-se.
Bon profit!!!
Els calçots m'encanten, però la salsa és el tot!!!
ResponElimina