Salsa de calçots

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 45 minuts


 

Ingredients


Per aproximadament 1L de salsa:
  • 200g d’ametlles torrades
  • 1 grapat d’avellanes
  • 3 nyores
  • 5 tomàquets
  • 2 caps d’all
  • 500ml d’oli d’oliva suau
  • 50ml de vinagre (al gust)
  • 3 cullerades soperes de sal
  • Una miqueta de julivert





Procediment


I. Fiquem al forn a 200ºC el tomàquets i els alls durant uns 30 minuts.


II. Obrim les nyores i les bullim fins que quedin tobes per tal de poder-ne extreure la polpa fàcilment (aproximadament uns 10 minuts). Reservarem el caldo.

 
III. Pelem les ametlles i les anem posant en un recipient.

IV. Un cop tenim les ametlles pelades, hi afegim les avellanes, l’oli, el julivert i la sal.

V. Pelem els tomàquets i també els afegim.

VI. Pelem els alls. Per tal d’extreure la pell fàcilment, exprimirem els alls amb els dits des d'un extrem per fer que surtin per l'altre.

VI. Un cop tenim bullides les nyores n’extreurem la polpa rascant la pell amb un ganivet i amb una mica de paciència. Les llavors les desestimarem.


VII. Ho passem per la batedora.

VIII. Afegim una miqueta del caldo que ens ha quedat de bullir les nyores.

IX. Afegim vinagre al gust, uns 50 ml aproximadament.


Annex


Els calçots els courem a la flama i sabrem que ja estan fets quan comencin a obrir-se.




Bon profit!!!

1 comentaris:

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes