Coc de les Carmelites Descalces de Sevilla


Temps de preparació: 10 dies
Dificultat: Fàcil

Volem agrair al Jose Carlos que ens proporcionés la recepta i la massa mare.

Aquesta és una recepta molt antiga per elaborar un coc. La tradició diu que la persona que t’entrega la massa mare et desitja sort i salut. La massa mare te l’han de donar i s’ha de començar la preparació del coc en dijous per tal que estigui llest el dissabte al matí. Evidentment podrem deixar de banda les supersticions i començar el coc el dia que ens sembli tal i com hem fet nosaltres.



Ingredients:

  • 1 got de massa mare
  • 3 gots de farina
  • 3 gots de sucre
  • 2 gots de llet
  • 1 got d’oli
  • 1 got de nous o ametlles picades
  • 1 got de panses sense os
  • 1 sobre de llevadura
  • 2 ous
  • Sal
  • Canyella
  • Vainilla
  • 1 poma
  • La ratlladura d’una taronja

Si no disposem de massa mare, la podrem preparar de la següent manera, encara que no serà ben bé igual.

Necessitarem:
  • 1 got de farina
  • 1 got de llet
  • ½ got de sucre
  • ½ sobre de llevadura

Ho posarem tot en un bol, i ho deixarem en un lloc fresc (NO a la nevera) i al dia següent podrem començar el procés.

Per tal d’elaborar-lo no caldrà que utilitzem ni un frigorífic ni una batedora.

DIJOUS: Posem en un bol la massa mare entregada i hi afegim un got de sucre i un de farina. NO ho barregem.


DIVENDRES: Es barreja tot amb una cullera.
DISSABTE i DIUMENGE: NO toquem la barreja.
DILLUNS: Afegim un got de llet, un de sucre i un de farina. NO ho barregem.
DIMARTS: Es barreja tot amb una cullera.
DIMECRES, DIJOUS i DIVENDRES: NO toquem la barreja.
DISSABTE: Es retiren 3 gots de massa mare els quals s’entregaran a tres persones a les que desitjarem sort i salut.


A la resta de la massa hi afegim:
  • 2 gots de farina
  • 1/2  o 1 got de sucre (al gust)
  • 1 got d’oli
  • 1 got de nous o ametlles picades
  • 1 got de panses prèviament enfarinades
  • 1 sobre de llevadura
  • 2 ous
  • Una mica de sal
  • Una mica de canyella i una mica de vainilla
  • 1 poma trocejada
  • La ratlladura d’una taronja


Es barreja tot bé amb una cullera i es fica al forn a 180º durant uns 45-60 minuts (sabrem que està cuit quan, punxant el coc amb una broqueta, aquesta surti completament neta).




Bon profit!!!

1 comentaris:

  1. La veritat és que puc atestiguar que ha sortit molt bo... Recomanable, el coc queda molt esponjos i amb la barreja de fruites queda molt bo.

    Felicitats

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes