Temps de preparació: 10 dies
Dificultat: Fàcil
Volem agrair al Jose Carlos que ens proporcionés la recepta i la massa mare.
Aquesta és una recepta molt antiga per elaborar un coc. La tradició diu que la persona que t’entrega la massa mare et desitja sort i salut. La massa mare te l’han de donar i s’ha de començar la preparació del coc en dijous per tal que estigui llest el dissabte al matí. Evidentment podrem deixar de banda les supersticions i començar el coc el dia que ens sembli tal i com hem fet nosaltres.
Ingredients:
- 1 got de massa mare
- 3 gots de farina
- 3 gots de sucre
- 2 gots de llet
- 1 got d’oli
- 1 got de nous o ametlles picades
- 1 got de panses sense os
- 1 sobre de llevadura
- 2 ous
- Sal
- Canyella
- Vainilla
- 1 poma
- La ratlladura d’una taronja
Si no disposem de massa mare, la podrem preparar de la següent manera, encara que no serà ben bé igual.
Necessitarem:
- 1 got de farina
- 1 got de llet
- ½ got de sucre
- ½ sobre de llevadura
Ho posarem tot en un bol, i ho deixarem en un lloc fresc (NO a la nevera) i al dia següent podrem començar el procés.
Per tal d’elaborar-lo no caldrà que utilitzem ni un frigorífic ni una batedora.
DIJOUS: Posem en un bol la massa mare entregada i hi afegim un got de sucre i un de farina. NO ho barregem.
DIVENDRES: Es barreja tot amb una cullera.
DISSABTE i DIUMENGE: NO toquem la barreja.
DILLUNS: Afegim un got de llet, un de sucre i un de farina. NO ho barregem.
DIMARTS: Es barreja tot amb una cullera.
DIMECRES, DIJOUS i DIVENDRES: NO toquem la barreja.
DISSABTE: Es retiren 3 gots de massa mare els quals s’entregaran a tres persones a les que desitjarem sort i salut.
A la resta de la massa hi afegim:
- 2 gots de farina
- 1/2 o 1 got de sucre (al gust)
- 1 got d’oli
- 1 got de nous o ametlles picades
- 1 got de panses prèviament enfarinades
- 1 sobre de llevadura
- 2 ous
- Una mica de sal
- Una mica de canyella i una mica de vainilla
- 1 poma trocejada
- La ratlladura d’una taronja
Es barreja tot bé amb una cullera i es fica al forn a 180º durant uns 45-60 minuts (sabrem que està cuit quan, punxant el coc amb una broqueta, aquesta surti completament neta).
Bon profit!!!
La veritat és que puc atestiguar que ha sortit molt bo... Recomanable, el coc queda molt esponjos i amb la barreja de fruites queda molt bo.
ResponEliminaFelicitats