Croquetes de carabassa japoneses
Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 45 minuts
Ingredients
- 500g de carabassa un cop pelada i neta
- ½ ceba
- 1 cullerada de mantega
- Panko o pa ratllat
- Farina
- Ou
- Oli
- ½ cullerada de sal
- ¼ cullerada de nou moscada
- Salsa tonkatsu o worcestershire
La salsa tonkatsu la podrem comprar en botigues especialitzades en menjar japonès. En cas de no trobar-ne la podrem substituïr per salsa worcester.
El panko també el podrem trobar en botigues especialitzades i a les seccions internacionals o gourmet d'alguns centres comercials. En cas de no trobar-ne, el podem substituïr per pa ratllat.
Preparació
I. Tallem la carabassa a daus i la fiquem en un recipient tapat a fer-se en el microones durant 10 minuts (fins que estigui tova).
II. Un cop freda la triturem amb un passapuré o una forquilla.
III. Mentre es fa la carabassa, trossejem la ceba i la saltegem en una paella fins que s’estovi i després la barregem amb la carabassa i la mantega. Eliminem l'exés d'aigua en cas que n'hi hagi. Afegim sal i nou moscada. Ho deixarem refredar i ho ficarem a la nevera (Recomanem un dia) per a que s’espessi.
IV. Un cop s’hagi refredat en fem boles planes o ovalades una mica més grans que una croqueta normal.
V. Quan ja tenim les boles a punt, les enfarinem, les banyem amb ou i les arrebossem amb el panko.
VI. Fregim les croquetes amb oli.
Servirem amb salsa tonkatsu i si no en disposem amb salsa worcester.
Bon profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada