Avui en dia hi ha diferents tipus de mones. Aquest any hem decidit penjar la mona tipus Sara, ja que és la que sempre ens ha fet la tieta Núria i el padrí Quim.
Temps de preparació: 1h 30 min
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Preparat per a coc o pa de pessic (paquet de 340 g)
- 4 ous frescos de nevera
- 180 g de mantega
- ½ cullerada sopera de sucre avainillat
- Sucre glas
- Ametlles en làmina
- Melmelada d’albercoc
Si es vol, es pot utilitzar alguna figura o ous de xocolata per decorar-la un cop acabada.
Procediment
I. Preescalfem el forn a 180ºC.
II. Batem els quatre ous amb batedora.
III. Desfem 80 g de mantega al microones i la barregem amb els ous sense deixar de remenar.
IV. Anem afegint el preparat per a coc lentament i remenant bé per evitar que es formin grumolls (si es vol, també es pot passar per un colador per tal de tamissar-ho). Hi afegirem unes 3 cullerades soperes d’aigua.
V. Posem la massa en un motlle desmuntable d’uns 20 cm, prèviament cobert de mantega i/o farina. Ho posem al forn, sense ventilació, uns 40 minuts. Podem començar amb el forn encès a dalt i baix i un cop passats uns 20 minuts posar-ho només a baix.
VI. Mentre es cou el pastís podem anar torrant les ametlles en una paella (sense oli). És important no deixar de remenar en cap moment per evitar que es cremin. Un cop torrades les deixem refredar.
VII. Per preparar la mantega de cobertura posarem els 100 g restants de mantega amb el sucre avainillat (la quantitat pot variar-se una mica en funció del gust de cadascú) i 1’5 cullerades de postres de sucre glas i ho anirem remenant i aixafant amb una forquilla (si fa fred i no s’estova bé la mantega, podem posar-ho uns segons al microones, però vigilant que no quedi massa líquid).
VIII. Un cop tenim el coc fet, el treiem del forn i el deixem refredar.
IX. Amb el coc ja fred, el tallem per la meitat i hi posem la melmelada (si té molts trossos de fruita, la podem passar una mica pel túrmix per fer-la més homogènia). Tapem amb la tapa superior un altre cop.
X. Posem la mantega de cobertura pels costats del pastís i hi enganxem les ametlles. Després fem el mateix a la part de dalt de la mona.
Arribats aquest punt ja tenim la mona feta, però la podrem fer més gustosa i presentable si la decorem una mica. Nosaltres recomanem tirar-hi una mica de sucre glas per sobre i col•locar-hi alguns ous de xocolata i/o plomes de mona.
Bon profit!!!
Potser també t'interessa
Doncs queden prou bé aquests cocs preparats... T'ha quedat una mona ben mona!!! bona Pasqua !
ResponEliminaLa veritat es que està molt bo. No té res a envejar amb els cocs tradicionals.
Eliminauna vez la hice pero la almenrda se me humedece ¿sabrias el por que? gracias
ResponEliminaHola, se deben tostar sin aceite. ¿Cuando las acabas de hacer, ya estan humedecidas?
Elimina