Dificultat: Mitja
Temps: 1h i 15 min
Ingredients
Per a 6 persones:
- 2 sípies grans
- Una ceba gran
- 6-8 patates mitjanes
- Un gra d’all
- Un got petit de vi blanc
- 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet
- Ametlles, avellanes i pinyons per la picada (un grapat petit)
- Oli i sal
Procediment
I. Netegem la sípia i la tallem a daus.
II. En una cassola amb oli calent afegim la sípia perquè comenci a sofregir-se (hem de tenir en compte que deixarà anar tota la seva aigua, que després s’evaporarà).
III. Mentre es va fent la sípia, pelem la ceba i la triturem amb la picadora.
IV. Quan la sípia ja comenci a daurar-se (uns 20 minuts aprox), hi afegim la ceba picada, ho remenem i ho deixem 5 minuts més al foc.
V. Fem la picada: piquem els fruits secs i el gra d’all a la picadora i ho barregem amb el vi blanc. De moment la reservem.
VI. Pelem les patates, les trossegem (millor trencar-les o escapçar-les que tallar-les) i les rentem.
VII. Quan la ceba ja comença a estar rosadeta (un 5 minuts després d’haver-la posat a la cassola), afegim la picada i la sal.
VIII. Passats uns 5 minuts més, quan el vi ja s’hagi evaporat una mica, afegim la salsa de tomàquet fregit.
IX. Deixarem que s'espessi una mica (amb uns 3 minuts segurament n’hi haurà prou) i hi afegirem aigua fins a cobrir la sípia (1 litre i 250 ml aprox). Si cal rectificarem de sal.
X. Deixarem que arrenqui a bullir i quan porti 5 minuts bullint, afegim les patates. Les bullim tapades durant 20-30 minuts (fins que veiem que la patata ja està cuita).
Bon profit!!!
Te molt bona pinta. Un dia d'aquests la preparo i ja us diré
ResponElimina