Patates amb sípia

Dificultat: Mitja
Temps: 1h i 15 min


Ingredients


Per a 6 persones:
  • 2 sípies grans
  • Una ceba gran
  • 6-8 patates mitjanes
  • Un gra d’all
  • Un got petit de vi blanc
  • 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet
  • Ametlles, avellanes i pinyons per la picada (un grapat petit)
  • Oli i sal


Procediment


I. Netegem la sípia i la tallem a daus.

II. En una cassola amb oli calent afegim la sípia perquè comenci a sofregir-se (hem de tenir en compte que deixarà anar tota la seva aigua, que després s’evaporarà).


III. Mentre es va fent la sípia, pelem la ceba i la triturem amb la picadora.

IV. Quan la sípia ja comenci a daurar-se (uns 20 minuts aprox), hi afegim la ceba picada, ho remenem i ho deixem 5 minuts més al foc.


V. Fem la picada: piquem els fruits secs i el gra d’all a la picadora i ho barregem amb el vi blanc. De moment la reservem.


VI. Pelem les patates, les trossegem (millor trencar-les o escapçar-les que tallar-les) i les rentem.

VII. Quan la ceba ja comença a estar rosadeta (un 5 minuts després d’haver-la posat a la cassola), afegim la picada i la sal.

VIII. Passats uns 5 minuts més, quan el vi ja s’hagi evaporat una mica, afegim la salsa de tomàquet fregit.


IX. Deixarem que s'espessi una mica (amb uns 3 minuts segurament n’hi haurà prou) i hi afegirem aigua fins a cobrir la sípia (1 litre i 250 ml aprox). Si cal rectificarem de sal.


X. Deixarem que arrenqui a bullir i quan porti 5 minuts bullint, afegim les patates. Les bullim tapades durant 20-30 minuts (fins que veiem que la patata ja està cuita).

Bon profit!!!

1 comentaris:

  1. Te molt bona pinta. Un dia d'aquests la preparo i ja us diré

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes