Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: fàcil
Ingredients
Per a 4 persones
- 4 cuixes d'ànec confitades
- 40cl de vi d'oporto
- 4 cullerades de sucre moreno
- Vinagre balsàmic de Mòdena
- Escalunyes
- 2 Patates
- Sal i pebre
- Pa (Per sucar!)
Procediment
I. Partim les patates pel mig, les salpebrem, hi posem una mica d’oli i les fiquem al forn a 200ºC. Les hi tindrem una hora (fins que les punxem i estiguin toves).
II. Pelarem les
escalunyes i les caramelitzarem. Per caramelitzarles les posarem a fregir a foc
molt lent i hi afegirem 2 cullerades de sucre moreno. Les anirem remenant de
tant en tant. Ho tindrem uns 30-35 minuts.
III. Reservarem un parell de cullerades del greix de l’ànec per a la reducció.
IV. Posarem les cuixes d’ànec en una safata de vidre i les salpebrarem.
V. Quan les patates portin ja 45 minuts al forn, posarem també les cuixes d’ànec durant 15 minuts.
VI. Mentrestant, preparem la reducció d’oporto. Per fer-ho posarem el vi d’oporto en una paella junt amb un rajolí de vinagre de Mòdena i dues cullerades de sucre moreno. Ho deixarem reduint-se a foc lent uns 10 minuts. Hem de tenir en compte que quan es refreda s’espessa. Quan ja gairebé estigui hi afegirem el greix d’ànec que havíem reservat i remenem fins que quedi tot ben barrejat.
VII. Ho treiem tot del forn, i ja podem servir. Posarem una cuixa d’ànec, una patata i unes quantes cebes, i tirarem per damunt la reducció d’oporto.
Bon profit!!!
Quin plat més temptador!, i que ben explicat!,així sí que m'agrada l'ànec!, s'ha de saber fer poc a poc, amb substància... Jo no n'he fet mai, així que prenc nota de la vostra recepta!, bon cap de setmana i feliç Sant Jordi.
ResponElimina