Pa de Sant Jordi

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 2 hores



 

Ingredients


  • 400g de farina
  • 50 g de nous
  • 50 g de formatge ratllat
  • 50 g de sobrassada
  • 1 culleradeta de sal
  • 200 ml d’aigua
  • 12g de llevat fresc







Preparació


I. Dissolem la llevadura en un got d’aigua tèbia.


II. Posem la farina en un bol, en forma de volcà, de manera que posarem la sal i una mica de l’aigua amb llevadura al mig. Anirem amassant i afegint l’aigua a poc a poc. Amassarem durant uns 5 minuts. Sabrem que està ben amassat ja que la bola no se’ns enganxarà a les mans.


III. Deixarem reposar la massa tapada amb un drap humit durant uns 45 minuts.

IV. Dividirem la massa en 3 porcions. Una la barrejarem amb les nous triturades, l’altra amb el formatge i l’altra amb la sobrassada.


V. La bola amb les nous l’estirarem formant una base.


VI. La bola amb formatge la dividirem en 5 parts i en farem tires, amb la de sobrassada en farem 4 parts i també en farem tires.

VII. Disposarem les diferents tires damunt del pa de nous de forma que dibuixi les 4 barres de la bandera catalana.


VIII. Ho posarem tot al forn (preescalfat a 160ºC) durant 45 minuts.

Bon profit!!!

3 comentaris:

  1. També espero per fer-lo, a casa si no el faig m'ho retreuen... ! t'ha quedat ben xulo!!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!! Nñam Nñam

    ResponElimina
  3. Enhorabona, tens un premi al meu blog!!!!
    Chus

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes