Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 1h 30 min
Ingredients
Per a 4 persones:
- 1 filet de porc
- 1/2 Kg de ceba dolça
- 1 planxa de pasta de full
- Oli
- Sal
- Pebre
- Sucre morè
- Vinagre
Per l'acompanyament:
- 12 Xampinyons grans
- 4 ous de guatlla
- Pernil de glà en virutes
- Formatge de cabra
- Nous
- Mel
- Sobrassada
- Pinyons
Preparació
I. Prepararem la ceba caramelitzada. Per fer-ho pelarem la ceba i la tallarem en trossos petits. Posteriorment la posarem a coure a foc molt suau. Quan comenci a trasparentar hi afegirem sucre morè (al gust) i un rajolí de vinagre. Ho deixarem que es faci una estona més fins que el sucre s'hagi desfet bé i la ceba estigui ben tova.
II. Salpebrem el filet i escalfem una miqueta d'oli en una paella. Quan estigui ben calent sellarem el filet de porc, és a dir, el passarem per la paella girant-lo de forma ràpida per tal que es cogui només per fora.
III. Un cop tenim la ceba i el filet a punt, es deixen refredar una mica.
IV. Preescalfem el forn a 200ºC.
V. Estenem la làmina de pasta de full per fer el paquet del filet. Primer hi posem una capa de ceba, al damunt hi posem el filet i finalment hi afegim una altra capa de ceba sobre el filet.
VI. Abans de tancar el paquet tallem una tira que posteriorment ens servirà per decorar.
VII. Ho enrotllem tot amb la pasta de full i ho tanquem formant un paquet.
VIII. Decorem amb unes tires de pasta de full per sobre.
IX. Batem un ou i pintem la pasta de full per sobre per tal que un cop ficada al forn quedi brillant.
X. Posem el paquet en una safata de forn coberta amb paper vegetal o en una safata de vidre. Ho introduim en el forn i ho deixem a 200ºC durant 20 minuts.
Per a la guarnició proposem preparar 3 tipus de xampinyons farcits:
- Xampinyons farcits amb ou de guatlla i pernir de glà.
- Xampinyons farcits amb formatge de cabra, nou i mel.
- Xampinyons farcits amb sobrassada i pinyons.
I. Netegem els xampinyons.
II. Trenquem la pota del xampinyó torçant-la amb la mà cap a un costat, de manera que ens quedarà buit per dins.
III. Salem els xampinyons i els farcim. En uns hi posarem la sobrassada amb pinyons, en altres el formtage de cabra, les nous i un rajolí de mel i en els últims hi afegirem l'ou de guatlla (de moment encara no hi afegim el pernil). És important reservar els xampinyons més grans per fer-los farcits de l'ou de guatlla, ja que així hi cabrà bé a dins i no es sobresortirà pels costats espatllant la presentació del plat.
IV. Posem els xampinyons al forn a 200ºC durant uns 30 minuts (fins que els vegem cuits).
V. En el moment de treure'ls del forn afegirem el pernil als xampinyons farcits amb l'ou de guatlla i ja podem servir!
Bon profit!!!
Boníssim! Jo en vaig fer un amb llom, formatge i melmelada que també va agradar molt a casa. M'apunto el teu farcit, fa molt bona pinta!
ResponEliminaSempre dic que el faré, em crida l'atenció però em fa por que quedi cru i la massa tova, però s'ha de provar, veig que t'ha quedat al punt!
ResponElimina