Pollastre mar i muntanya

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 2 hores


Ingredients


Per 6 persones:

  • 1’5 pollastre tallat per rostir
  • 12 gambes (també podem posar escamarlans o galeres)
  • 7 tomàquets
  • 1 ceba
  • un raig de brandi
  • ½ got de vi blanc
  • 3-4 nyores
  • 2 llesques de pa 
  • 3-4 grans d'all
  • Fruits secs al gust (nosaltres hem posat un grapat d'avellanes, un grapat d'ametlles i un grapat de pinyons)
  • julivert
  • Oli d’oliva
  • Pebre negra
  • Sal


Preparació


I. Rentem bé tot el pollastre i el salpebrem.

II. Daurem el pollastre en una paella amb oli calent i el reservem.


III. Mentrestant, rentem el tomàquets i els ratllem. També els reservem.


IV. Quan acabem de daurar el pollastre, fregim les gambes (previamente salades) en el mateix oli. Les reservem.


V. Mentrestant, anem pelant i tallant la ceba a trossets ben petits.


VI. Un cop fregides les gambes, també en el mateix oli, daurem la ceba trinxada.


VII. Quan estigui daurada,  hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixarem coure uns 4 minuts a foc mig.


VIII. Passats aquests minuts, hi incorporem el pollastre, el brandi i el vi. Ho deixem coure tapat uns 10 minuts. Passat aquest temps hi afegirem aigua fins a gairebé cobrir el pollastre i rectificarem de sal. El courem tapat i a foc suau durant 40-45 minuts.



IX. Mentrestant, netegem els musclos i els posem al foc en una olla (sense aigua ni oli) ben tapats. Veureu que ells sols ja treuen l’aigua que servirà per coure’ls. Els deixarem 7 minuts i després els colarem i reservarem.


X. Seguirem preparant la picada. Començarem bullint les nyores uns 4 minuts per tal de poder-ne treure la carn. Quan haguem rascat la carn, la reservem.


XI. Pelem els alls i els laminem. Els fregirem en una paella amb oli. Quan estiguin torrats els treiem del foc i els reservem.


XII. En el mateix oli dels alls, hi fregirem les llesques de pa pels dos costats.


XIII. A la picadora, triturarem els fruits secs, els alls i el julivert. Afegirem també la carn de les nyores.


XIV. Incorporem el pa fregit a la picada.


XV. Passem la picada en el bol del túrmix i hi afegim un cullerot del caldo de l’olla on tenim coent el pollastre. Ho barregem tot bé amb el túrmix. Reservem.


XVI. Quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció, incorporem la picada a l’olla del pollastre i ho barregem bé.


XVII. Afegim també les gambes i els musclos i ho deixem acabar de coure aquests 5 minuts fins que el pollastre estigui ben tou. Ja podrem apartar del foc.


Millor si podem deixar reposat aquest guisat d’un dia per altre. Serà més bo i gustós.

Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes