Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 2 hores
Ingredients
Per 6 persones:
- 1’5 pollastre tallat per rostir
- 12 gambes (també podem posar escamarlans o galeres)
- 7 tomàquets
- 1 ceba
- un raig de brandi
- ½ got de vi blanc
- 3-4 nyores
- 2 llesques de pa
- 3-4 grans d'all
- Fruits secs al gust (nosaltres hem posat un grapat d'avellanes, un grapat d'ametlles i un grapat de pinyons)
- julivert
- Oli d’oliva
- Pebre negra
- Sal
Preparació
I. Rentem bé tot el pollastre i el salpebrem.
II. Daurem el pollastre en una paella amb oli calent i el reservem.
III. Mentrestant, rentem el tomàquets i els ratllem. També els reservem.
IV. Quan acabem de daurar el pollastre, fregim les gambes (previamente salades) en el mateix oli. Les reservem.
V. Mentrestant, anem pelant i tallant la ceba a trossets ben petits.
VI. Un cop fregides les gambes, també en el mateix oli, daurem la ceba trinxada.
VII. Quan estigui daurada, hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixarem coure uns 4 minuts a foc mig.
VIII. Passats aquests minuts, hi incorporem el pollastre, el brandi i el vi. Ho deixem coure tapat uns 10 minuts. Passat aquest temps hi afegirem aigua fins a gairebé cobrir el pollastre i rectificarem de sal. El courem tapat i a foc suau durant 40-45 minuts.
IX. Mentrestant, netegem els musclos i els posem al foc en una olla (sense aigua ni oli) ben tapats. Veureu que ells sols ja treuen l’aigua que servirà per coure’ls. Els deixarem 7 minuts i després els colarem i reservarem.
X. Seguirem preparant la picada. Començarem bullint les nyores uns 4 minuts per tal de poder-ne treure la carn. Quan haguem rascat la carn, la reservem.
XI. Pelem els alls i els laminem. Els fregirem en una paella amb oli. Quan estiguin torrats els treiem del foc i els reservem.
XII. En el mateix oli dels alls, hi fregirem les llesques de pa pels dos costats.
XIII. A la picadora, triturarem els fruits secs, els alls i el julivert. Afegirem també la carn de les nyores.
XIV. Incorporem el pa fregit a la picada.
XV. Passem la picada en el bol del túrmix i hi afegim un cullerot del caldo de l’olla on tenim coent el pollastre. Ho barregem tot bé amb el túrmix. Reservem.
XVI. Quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció, incorporem la picada a l’olla del pollastre i ho barregem bé.
XVII. Afegim també les gambes i els musclos i ho deixem acabar de coure aquests 5 minuts fins que el pollastre estigui ben tou. Ja podrem apartar del foc.
Millor si podem deixar reposat aquest guisat d’un dia per altre. Serà més bo i gustós.
Bon profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada