Dificultat: Fàcil
Temps: 1 hora
Ingredients
Per a 15 unitats aprox.
- Massa d’empanadilles
- 2 cebes grans o 3 de mitjanes
- 200 ml de Pedro Ximénez (o un vi de Jerez dolç)
- 1 cullerada sopera de sucre morè
- 150g de foie
- Oli
Procediment
I. Pelem i tallem la ceba a daus o a tires. La daurem en una paella amb una mica d’oli.
II. Quan la ceba està daurada, li afegim el vi i ho deixem coure fins que redueixi i vagi espessint.
III. Quan ja quasi hagi reduït del tot, hi afegim el sucre morè i ho remenem. Ho deixem coure un parell de minuts més i ja ho podem retirar del foc. Reservem uns minuts perquè es refredi una mica.
IV. Quan ja comença estar la ceba tèbia-freda, preescalfem el forn a 200ºC i començem a muntar les empanadilles. A cada oblea hi posarem una mica de ceba caramelitzada i foie al gust (vigilant de no passar-nos perquè sinó es podria trencar la massa al moment de tancar l’empanadilla).
V. Tanquem la massa, dobleguem el contorn per evitar que es surti el contingut i ho posem en una safata de forn prèviament coberta amb un paper vegetal.
VI. Ho introduïm al forn a 200ºC durant uns 10 minuts (fins que estiguin daurades). Ja podem servir.
Bon profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada