Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts
Ingredients
Per a 4 persones
- 350 - 400g d’arròs
- 150g de pèsols
- Una ceba gran
- 700g de carn picada de vedella i porc
- Pernil salat (50-60g aprox., al gust)
- Salsa de tomàquet fregit (uns 200g aprox.)
- 4 llonganisses
- Formatge ratllat per gratinar
- Oli
- Sal
- Pebre
Procediment
I. Posem una olla al foc amb aigua i sal per tal que
arrenqui a bullir.
II. Mentrestant pelem la ceba i la ratllem.
III. Quan l’aigua ja bull, hi posem l’arròs i els pèsols i
ho deixem coure uns 15 minuts (no cal que quedi cuit del tot, ja que després es
posarà al forn a gratinar i s’acabarà de coure).
IV. En una paella amb oli calent fregim les llonganisses. Les
reservem.
V. Tallem el pernil salat a trossos i també el reservem.
VI. En el mateix oli on hem cuit les llonganisses, sofregim
la ceba fins que es dori una mica.
VII. Quan ja s’hagi daurat afegim la carn picada i
salpebrem. A mitja cocció de la carn
picada afegim el pernil a la paella.
VIII. Un cop l’arròs amb els pèsols ja està bullit, el colem
i el deixem escórrer una mica. Després podem anar-lo posant en una safata de
forn.
IX. Preescalfem el forn a 250ºC.
X. A la mateixa paella, quan la
carn ja està pràcticament cuita, hi afegim la salsa de tomàquet i remenem.
XI. Barregem la carn amb l’arròs i els pèsols.
XII. Afegim les llonganisses i
el formatge ratllat per sobre (al gust). Ho posem tot al forn a gratinar uns
5-8 minuts.
Bon profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada