Panellets

Temps de preparació: 1h 15 min.
Dificultat: Fàcil

De panellets se’n poden fer de molts tipus, gustos i colors ens funció del gust del consumidor. Avui nosaltres us ensenyarem 5 tipus diferents que són els que més ens agraden.


 

Ingredients

 
Per uns 25-30 panellets aprox.: 
  • 250g d’atmella mòlta crua 
  • 200g de sucre
  • 150g de patata
  • Pell de llimona
  • 1 ou
  • 80-100g de pinyons
  • 80-100g d’atmella picada
  • Un grapat d’avellanes
  • Cacau en pols
  • 80-100g de coco

 

Procediment


Començarem preparant la massa base que ens servirà per tot tipus de panellet:

I.  Bullim la patata amb pell durant uns 15-20 minuts, fins que la punxem i notem que està tova. Quan estigui, l’escorrem.

II.  Pelem la patata i la xafem en un bol fins a formar un puré. Deixem refredar.

III. Un cop freda la patata, hi afegim el sucre, l’ametlla mòlta i la ratlladura de pell de llimona. Ho amassem tot bé amb les mans fins a obtenir una massa compacta i homogènia, a la qual anirem donant la forma dels diferents tipus de panellets.


IV. Separem la massa en 5 trossos, un per cada tipus de panellets que farem.

V. Separem la clara del rovell de l’ou. El rovell el reservem per pintar alguns dels panellets abans d’introduir-los al forn.

VI. Preescalfem el forn a 250º.


Panellets de pinyons:

Aquests panellets els fem rodons.

Abans de posar-los al forn els pintarem una mica per sobre amb el rovell d’ou també batut.




Panellets d’atmella:

Seran panellets allargats.

Passem els panellets per la clara batuda d’ou i després per l’atmella mòlta. També els pintarem amb el rovell d’ou abans de posar-los al forn.


 

Panellets d’avellana:

Els donem forma rodona i els aixafem una mica per fer-los plans. Sense passar-los per l’ou hi clavem una avellana al mig. Aquests no els pintarem amb rovell.



Panellets de cacau:

Agafem la massa de panellet i hi afegim el cacau en pols (al gust). Ho amassem perquè es barregi de forma homogènia. Els donarem forma allargada i els aplanarem una mica. Els farem un tall al mig per decorar-los una mica.

Si a algú no li agrada el cacau, pot fer el mateix amb cafè.


  

Panellets de coco:

Farem formes de piràmides. Els passem per la clara d’ou i els arrebossem amb coco. Els pintem amb una mica de rovell per sobre.


Posem tots els panellets en una safata de forn coberta amb paper vegetal i ho courem a 250º durant 8 minuts.


Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes