Temps de preparació: 1h 15 min.
Dificultat: Fàcil
De panellets se’n poden fer de molts tipus, gustos i colors
ens funció del gust del consumidor. Avui nosaltres us ensenyarem 5 tipus
diferents que són els que més ens agraden.
Ingredients
Per uns 25-30 panellets aprox.:
- 250g d’atmella mòlta crua
- 200g de sucre
- 150g de patata
- Pell de llimona
- 1 ou
- 80-100g de pinyons
- 80-100g d’atmella picada
- Un grapat d’avellanes
- Cacau en pols
- 80-100g de coco
Procediment
Començarem preparant la massa base que ens servirà per tot
tipus de panellet:
I. Bullim la patata
amb pell durant uns 15-20 minuts, fins que la punxem i notem que està tova.
Quan estigui, l’escorrem.
II. Pelem la patata i
la xafem en un bol fins a formar un puré. Deixem refredar.
III. Un cop freda la patata, hi afegim el sucre, l’ametlla
mòlta i la ratlladura de pell de llimona. Ho amassem tot bé amb les mans fins a
obtenir una massa compacta i homogènia, a la qual anirem donant la forma dels
diferents tipus de panellets.
IV. Separem la massa en 5 trossos, un per cada tipus de
panellets que farem.
V. Separem la clara del rovell de l’ou. El rovell el
reservem per pintar alguns dels panellets abans d’introduir-los al forn.
VI. Preescalfem el forn a 250º.
Panellets
de pinyons:
Aquests
panellets els fem rodons.
Abans de posar-los al forn els pintarem una mica per sobre
amb el rovell d’ou també batut.
Panellets
d’atmella:
Seran
panellets allargats.
Passem els panellets per la clara batuda d’ou i després per
l’atmella mòlta. També els pintarem amb el rovell d’ou abans de posar-los al
forn.
Panellets
d’avellana:
Els donem
forma rodona i els aixafem una mica per fer-los plans. Sense passar-los
per l’ou hi clavem una avellana al mig. Aquests no els pintarem amb rovell.
Panellets de cacau:
Agafem la massa de panellet i hi afegim el cacau en pols (al
gust). Ho amassem perquè es barregi de forma homogènia. Els donarem forma
allargada i els aplanarem una mica. Els farem un tall al mig per decorar-los
una mica.
Si a algú no li agrada el cacau, pot fer el mateix amb cafè.
Panellets de coco:
Farem
formes de piràmides. Els passem per la clara d’ou i els arrebossem amb coco. Els
pintem amb una mica de rovell per sobre.
Posem tots
els panellets en una safata de forn coberta amb paper vegetal i ho courem a
250º durant 8 minuts.
Bon
profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada