Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 2 hores
Ingredients
- 3kg de calamars
- Tinta del propi calamar + 1 o 2 sobres de tinta congelada (de 4g aprox)
- 2 cebes
- 3 dents d’all
- Julivert
- 500g Tomàquet (un cop pelat)
- Farina
- Oli
Opcionalment hi podem afegir xirles.
Preparació
I. Tallem
la ceba, l’all i el julivert i ho sofregim tot.
II. Mentrestant netegem i trossegem els calamars.
III. Quan el sofregit està fet, afegim el tomàquet.
IV. Un cop
el tomàquet ja està fet, afegim els calamars, ho tapem i ho deixem a foc lent
durant 30 min. De tant en tant els anem remenant una mica.
V. Torrem una cullerada de farina en una paella (sense oli).
VI. Passats els 30 minuts i sense retirar del foc, hi afegim
la farina torrada i la tinta del calamar. Si veiem que queda poc pintat, hi
afegim més tinta de sobre. Ho
deixem coure tot tapat i a foc fort durant 30 minuts més.
VII. Passat aquest temps, ho destapem i ho deixem coure
fins que evapori l’aigua i els calamars estiguin ben cuits i tous.
Bon profit!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada