Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 1:30 - 2 hores
Ingredients
Per 4-5 persones aprox:
Base:
- 100g de galetes Maria
- 40g de mantega
Pastís de petit suís:
- 6 Danonino de maduixa
- 200ml de nata líquida per muntar
- 4 fulles de gelatina neutra
- 200ml de llet
- 100g de sucre
Confitura superior:
- 1 pot de melmelada de maduixa
- 2 fulles de gelatina neutra
Per decorar (opcional):
- Maduixes o caramels
Preparació
I. Triturar les galetes amb la picadora.
II. Desfer la mantega al microones i barrejar-la amb la galeta fins a aconseguir una massa ben homogènia. Repartir la massa per tota la base dels gots (si es vol es pot fer tot en un motlle de 20cm de diàmetre enlloc de fer-ho de forma individual). Deixar-ho refrigerar a la nevera mentre preparem la massa de petit suís.
III. Posar en remull les 4 fulles de gelatina en aigua freda.
IV. Escalfar al microones la meitat de la llet i dissoldre-hi la gelatina anterior una mica escorreguda. La gelatina ha de quedar ben desfeta per evitar que després es formin grumolls dins el pastís.
V. Barrejar els Danonino, la nata líquida, el sucre i la resta de la llet.
VI. Afegir la gelatina a la barreja anterior i remenar bé. Abocar-ho sobre la base de galeta i deixar quallar un altre cop a la nevera (un mínim de 15-20 minuts).
VII. Per la capa de melmelada, posar en remull les 2 fulles de gelatina en aigua freda. Escalfar 2 cullerades d’aigua al microones i dissoldre-hi la gelatina. Afegir la melmelada de maduixa a la gelatina i remenar bé (millor que la melmelada estigui fora de la nevera perquè així estarà més líquida i es barrejarà millor). Si la melmelada és molt espessa i té trossos molt grans de maduixes, podem passar-ho una mica pel túrmix. L’aboquem sobre el pastís ja quallat i ho tornem a reservar a la nevera un mínim de 15-20 minuts més.
VIII. Al moment de servir ho decorem amb mitja maduixa o un caramel.
Bon profit!!!
M'agrada molt, presentat en got, perquè arriba més de sorpresa... oi? Bones festes
ResponEliminaA nosaltres també ens agrada molt més presentat en got!
EliminaOhhh quins records!! que bo que està el petit-suisse o ara danonino! i m'encanten les postres presentades en gotets individuals! Feliç final d'any i millor 2014!!
ResponElimina