Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 1h + temps de refrigeració
Ingredients (per a 6 persones)
Per la planxa de coc (pa de pessic):
- 3 ous
- 100g de sucre
- 100g de farina
Per al farcit de trufa
- 400ml de nata per muntar
- 3 cullerades soperes de sucre glass (uns 30-35g aprox.)
- 2 cullerades de cacau pur en pols (uns 20-25g apro.)
Per a la cobertura
- 200g de xocolata negra de cobertura
- 50g de mantega
Preparació
I. Preescalfem el forn a 150ºC.
II. Separem les clares de les rovells. Muntem les clares a punt de neu. Per altra banda batem els rovells junt amb el sucre.
III. Afegim la farina tamisada als rovells. Tot seguit hi afegim les clares muntades i ho remenem amb moviments envolvents.
IV. Agafem una safata de forn, hi posem paper vegetal i hi estenem la massa del coc per damunt. L'escampem bé i mirem que quedi ben llisa la superfície. Ho fiquem al forn durant 10 minutts (si el coem massa se'ns trencarà a l'enrotllar-ho).
V. Agafem un full de paper vegetal i hi bolquem al damunt el coc. Estirem el paper que tenim al forn amb la massa per tal de separar-los. Amb l'ajuda del paper vegetal que tenim sota el coc, l'enrotllem i el deixem refredar així.
VI. Batem la nata amb el sucre glass i el cacau fins que es munti.
VII. Tallem un extrem del tronc per fer-lo servir per a la branqueta.
VIII. Estenem el farcit per damunt del coc (desenrotllat) i el tornem a enrotllar. Fem el mateix amb el tros petit que hem tallat per a la branca.
IX. Posem la xocolata amb la mantega i ho posem al bany maria i ho barregem bé.
X. Utilitzem una mica de xocolata per enganxar la branca al tronc.
XI. Estenem la resta de la cobertura de xocolata per damunt del tronc.
XII. Esperem uns minutets per tal que es refredi una mica la cobertura (no del tot) i no estigui tan líquida. Llavors amb una forquilla anem marcant els dibuixos de l'escorça.
Bon profit!!!
Juas! Quina bona pinta que te company, us ha quedat de pastisseria! Felicitats!
ResponEliminaQue guapo que t'ha quedat! Tinc ganes d'animar-me a fer-ne, aquest any, a veure si me'n surto! Petons
ResponEliminaQue pintassa!! t'ha quedat perfecte, ja s'olora el Nadal, oi?? un petó!
ResponElimina