Temps de preparació: 1 hora 30 minuts
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per 7-8 persones
- 1Kg de carn de vedella tallada ben fina (tall que es pela o llata)
- 1 albergínia
- Bolets variats
- 1 ceba gran o 2 petites
- 2 cullerades soperes de tomàquet fregit
- Farina per arrebossar
- 2 cullerades de postres de pebre vermell mòlt
- Sal
- Oli
Per a la picada:
- 1 got petit de vi blanc (125 ml aprox)
- Un grapat d’ametlles
- Un grapat d’avellanes
- Un grapat de pinyonsDos dents d’all
Preparació
I. Barregem la farina amb el pebre vermell.
II. Salem la carn i després l’enfarinem.
III. Fregim la carn amb l’oli ben calent (no cal que quedi molt torrada, ja que s’acabarà de coure posteriorment i així ens evitem també que la carn quedi molt seca i dura). Reservem la carn en una cassola.
IV. Pelem la ceba i la piquem a la picadora.
V. Pelem els alls i els piquem junt amb els fruits secs.
VI. Posem la picada de fruits secs en un morter i hi afegim el vi blanc per barrejar-ho bé. Si veiem que queda una picada massa espesa, podem afegir una mica més de vi fins que tingui la consistència desitjada.
VII. A la mateixa paella de fregir la carn, hi coem la ceba a foc lent.
VIII. Passats un parell de minuts, quan la ceba comença a daurar-se, hi afegim la picada de fruits secs i les dues cullerades soperes de tomàquet fregit. Hi afegim un polsim de sal i remenem un parell de minuts més.
IX. Afegim 500ml d’aigua i ho deixem que bulli.
X. Un cop comença bullir, colem la picada a la cassola on teníem reservada la carn. Si cal, afegim més aigua (500 ml aprox.) fins a cobrir pràcticament tot el fricandó. Rectifiquem de sal. Un cop arranca el bull, ho deixem bullir a foc lent uns 40-45 minuts.
XI. A mig coure (quan porta uns 25 minuts bullint) hi afegim els bolets i remenem.
XII. Quan el fricandó està fet, tallem, salem i fregim l’albergínia. La posem dins la cassola amb la carn i remenem.
Bon profit!!!
Observacions
- Si es vol, es poden canviar els bolets per pèsols.
- Si es disposa de temps suficient, és millor preparar el fricandó d’un dia per l’altra i deixar-ho reposar una mica, així estarà encara més bo.
El fricandó és una aposta segura per gaudir d'un àpat, agrada a tothom!
ResponElimina