Temps de preparació: 1h 45 minuts
Dificultat: Fàcil
Aquesta recepta ens l'han ensenyat a fer la Cristi i el Juanmi i ens encanta. Moltes gràcies!!!
Aquesta recepta ens l'han ensenyat a fer la Cristi i el Juanmi i ens encanta. Moltes gràcies!!!
Ingredients
Per a 8 persones:
- 3 cullerots de caldo
- 1 col mitjana
- 1 coliflor mitjana
- 6 carxofes
- 130g Sobrassada (2-3 rodanxes per persona)
- 500g de llom de porc per estofat
- 2 Ceba tendra dolça
- 300g de bledes
- 170g de xampinyons en conserva o frescos
- Un pot petit de salsa de tomàquet fregit (100g)
- 3 llesques de pa de pagès
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- 2 dents d’all
- Oli
- Sal
Preparació
I. Netegem i tallem les cebes, ben picades a trossos petits.
II. Posem una cassola amb abundant oli a escalfar. Quan l’oli ja està calent hi afegim la ceba i la sofregim.
III. Pelem i piquem els alls.
IV. Quan la ceba comença a daurar-se, hi afegim el llom prèviament salat i els alls. Ho deixem coure, remenant-ho de tant en tant.
V. Mentrestant, anem tallant i netejant les verdures. Reservem.
VI. Quan la carn també està cuita, afegim la sobrassada trossejada i remenem.
VII. Quan s’ha desfet tota la sobrassada, afegim una cullerada de postres de pebre vermell dolç i la salsa de tomàquet fregit. Remenem.
VIII. Afegim les verdures que havíem tallat (bledes, col i coliflor) i remenem. Deixem que es coguin una mica i vagin encongint.
IX. Aprofitarem per anar tallant i netejant les carxofes. Treurem el tronc, les puntes i les primeres fulles, quedant-nos només amb el cor de les carxofes.
X. Quan les verdures de la cassola hagin minvat una mica, hi afegim les carxofes i els xampinyons prèviament passats per aigua. Afegim també el caldo i rectifiquem de sal. Tapem i ho deixem coure fins que estigui tot cuit.
XI. Quan està tot cuit, entre uns 30 i 45 minuts, hi afegim el pa trossejat i ho anem remenant suaument durant uns 5 minuts fins que el pa hagi absorbit el caldo. Ja podem servir.
Bon profit!!!
No la coneixia, i menys sabia que fos mallorquina. Sembla ben bona, contundent, però bona!
ResponEliminaQuina sopa més complerta!! Jo tampoc la coneixia i fa molt bona pinta!
ResponElimina