Sopa mallorquina

Temps de preparació: 1h 45 minuts
Dificultat: Fàcil

Aquesta recepta ens l'han ensenyat a fer la Cristi i el Juanmi i ens encanta. Moltes gràcies!!!



Ingredients


Per a 8 persones:


  • 3 cullerots de caldo
  • 1 col mitjana
  • 1 coliflor mitjana
  • 6 carxofes
  • 130g Sobrassada (2-3 rodanxes per persona)
  • 500g de llom de porc per estofat
  • 2 Ceba tendra dolça
  • 300g de bledes
  • 170g de xampinyons en conserva o frescos
  • Un pot petit de salsa de tomàquet fregit (100g)
  • 3 llesques de pa de pagès
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • 2 dents d’all
  • Oli
  • Sal


Preparació


I. Netegem i tallem les cebes, ben picades a trossos petits.


II. Posem una cassola amb abundant oli a escalfar. Quan l’oli ja està calent hi afegim la ceba i la sofregim.


III. Pelem i piquem els alls.

IV. Quan la ceba comença a daurar-se, hi afegim el llom prèviament salat i els alls. Ho deixem coure, remenant-ho de tant en tant.


V. Mentrestant, anem tallant i netejant les verdures. Reservem.

VI. Quan la carn també està cuita, afegim la sobrassada trossejada i remenem.


VII. Quan s’ha desfet tota la sobrassada, afegim una cullerada de postres de pebre vermell dolç i la salsa de tomàquet fregit. Remenem.


VIII. Afegim les verdures que havíem tallat (bledes, col i coliflor) i remenem. Deixem que es coguin una mica i vagin encongint.


IX. Aprofitarem per anar tallant i netejant les carxofes. Treurem el tronc, les puntes i les primeres fulles, quedant-nos només amb el cor de les carxofes.


X. Quan les verdures de la cassola hagin minvat una mica, hi afegim les carxofes i els xampinyons prèviament passats per aigua. Afegim també el caldo i rectifiquem de sal. Tapem i ho deixem coure fins que estigui tot cuit.


XI. Quan està tot cuit, entre uns 30 i 45 minuts, hi afegim el pa trossejat i ho anem remenant suaument durant uns 5 minuts fins que el pa hagi absorbit el caldo. Ja podem servir.



Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. No la coneixia, i menys sabia que fos mallorquina. Sembla ben bona, contundent, però bona!

    ResponElimina
  2. Quina sopa més complerta!! Jo tampoc la coneixia i fa molt bona pinta!

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes