Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 6 hores + 24 h de maceració
Ingredients
- Una cuixa de senglar (4-5 kg aprox)
- 3 cebes
- 3 pebrots verds
- 7-8 pastanagues
- 3 tomàquets
- 8 dents d'all
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 5 claus????
- 1 L de vi negre
- 5 fulles de llorer
- Farigola
- Orenga
- Herbes provençals
- Sal
- Pebre
Preparació
I. Anem a buscar un senglar.
III. Posem la carn en un recipient junt amb 5 alls (xafats), les fulles de llorer, la farigola, les herbes provençals el clau i ho cobrim tot de vi. Remenem per tal que es barregi bé tot. Veurem que al cap d'una estona el vi comença a canviar de color. És normal.
IV. Deixem macerar durant 24 hores.
V. Llancem el vi de la maceració i les fulles d'herbes més grans (llorer, etc.)
VI. Fregim en oli ben calent la carn i la reservem.
VII. Tallem les cebes, pastanagues i pebrots i els sofregim en el oli restant de fregir la carn.
VIII. Xafem els alls en un morter, els barregem amb les dues cullerades de pebre dolç i hi afegim el vi. Ho remenem.
IX. Posem en una cassola la carn junt amb la verdura i hi afegim la barreja de vi amb alls i pebre dolç. Cobrim amb aigua, i tapem.
X. Ho tindrem coent-se durant aproximadament 3 hores, remenant de tant en tant. Quan porti una hora hi afegirem els 3 tomàquets trossejats.
Bon profit!!!
Un guisat de 10! La meva mare, quan li'n regalaven, ens feia uns estofadets que hi cantaven els àngels! me l'has ben recordat!!! On trobes carn de senglar?
ResponEliminaLa carn de senglar ens la va proporcionar un tiet a qui li havia donat un amic caçador. Si l'haguéssim d'anar a comprar ara mateix no sabríem a on anar. M'han comentat que al Makro n'hi sol haver, però no tothom hi pot anar. També diria que al Mercat de la Boqueria segur que en alguna n'hi deu haver o la deus poder encarregar.
ResponElimina