Temps de preparació: 45 minuts + 3h de temps de refrigeració
Dificultat: Mitja
Ingredients
- 1L de llet sencera
- 8 rovells d'ou
- 150 g de sucre
- 100 g de xocolata negra fondant
- 100 g de xocolata amb llet
- 1 rama de canyella
- 7 fulls de gelatina (uns 12 g)
Preparació
I. En una cassola posem el litre de llet amb la canyella i ho posem al foc fins que bulli. Després reservem.
II. Remullem la gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Passat aquest temps la colem i ho reservem també.
III. Separem els rovells i les clares dels ous. En un bol, batem els rovells amb el sucre i hi afegim la llet colada i ho removem.
IV. Tornem a posar la barreja anterior a la casola i ho posem al foc (suau), sense deixar de remenar, fins que espessi una mica i comenci a agafar textura.
V. Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina. Remenem fins que es dissolgui.
VI. Separem la massa en dues parts iguals. En una hi afegim la xocolata negra i a l'altra la xocolata amb llet fetes a trossos. Ho remenem bé fins que es desfà la xocolata i queda una pasta ben homogènia (ens podem ajudar una mica d'una batedora elèctrica).
VII. Posem la massa de xocolata amb llet en una flamera i ho posem al congelador una hora aproximadament perquè es refredi i qualli una mica fins a obtenir la textura de flam.
VIII. Un cop ja estigui fred, hi afegim la massa amb la xocolata negra per sobre i ho tornem a posar al congelador una altra hora. Passat aquest temps, ho treiem del congelador i ho posem a la nevera una hora més.
IX. Desmotllem i ja podem servir.
Bon profit!!!
També et pot interessar:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada