Temps de preparació: 45 minuts
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a 4 persones:
- 4 ous
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell gran o 2 de petits
- 2 pebrots verds
- 1 carabassó
- 2 tomàquets
- 1 dent d’all
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Procediment
I. Pelem la ceba i la netegem juntament amb els pebrots i el carabassó. Pelem els tomàquets. Ho tallem tot a daus.
II. Pelem l’all i el freguem per una paella o una cassola. Hi afegim oli
d’oliva i hi sofregim la ceba i els pebrots. Quan ja quasi estiguin a punt, els
retirem del foc i els reservem.
III. En la mateixa paella o cassola sofregirem el carabassó i el
tomàquet. Quan ja quasi estigui hi afegim la barreja anterior de ceba i pebrots
i salpebrem. Ho deixem que s’acabi de coure.
IV. Col·locarem una anella de reposteria sobre un plat i l’omplirem amb la verdura. Un cop plena, retirarem l’anella.
IV. Col·locarem una anella de reposteria sobre un plat i l’omplirem amb la verdura. Un cop plena, retirarem l’anella.
V. En una paella petita amb oli fem un ou ferrat (l’hem de
salpebrar una mica quan el posem a la paella). Si no volem cuinar amb tan de greix,
també podem coure’l en una planxa amb unes gotes d’oli.
VI. Escorrem bé l’ou i el posem sobre el timbal de samfaina.
VI. Escorrem bé l’ou i el posem sobre el timbal de samfaina.
Bon profit!!!
Que bona la samfaina!! i si a sobre hi fiques un ou, un plat súper complert!
ResponElimina