Temps de preparació: 45 minuts
Dificultat: Mitja
Ingredients
Per a uns 30-35 bunyols:
- 220ml de llet
- 100g mantega
- 35g de sucre (i una mica més per banyar els bunyols)
- 2 ous
- 140g de farina
- 50ml d’anís (i una mica més per banyar els bunyols)
- Ratlladura de pell de llimona (opcional)
Si voleu els podeu farcir de crema pastissera o poma.
Procediment
I. Posem a bullir en un cassó la llet, el sucre i la mantega.
II. Quan la mantega s’hagi desfet i comenci a bullir, hi afegim la farina sense deixar de remenar.
III. Quan la massa estigui ben homogènia, ho retirem del foc i hi afegim la ratlladura de llimona i un dels ous. Remenem bé.
IV. Quan estigui ben barrejat, afegim l’altre ou i l’anís. Remenem bé fins que quedi una massa ben barrejada, consistent però sense estar excessivament espessa. Si volem que tinguin molt gust d’anís podem afegir-ne més quantitat, al gust. Si llavors queda massa líquida, hi haurem d’afegir una mica més de farina.
V. Posem una paella amb abundant oli al foc.
VI Amb dues culleretes anem donant forma rodona als bunyols i, quan l’oli està calent, fregim els bunyols a foc suau. Quan estiguin ben daurats, els treiem del foc i els posem en una safata amb paper absorbent per treure part de l’oli que porten.
VII. Banyem els bunyols amb una mica d’anís i, abans que s’assequi, els passem per sucre.
VIII. Els deixem refredar i…
Bon profit!!!
Semblen bons!
ResponEliminaGuau quina pinta. Aquest cap de setmana provaré de fer-los
ResponEliminaJa tinc feina per aquest cap de setmana!
ResponEliminaRedeu quina pinta que fan!
Aquests cop si que em feu dentetes! m'he de conformar veient els que fan el demés... estic a ratlla..!
ResponElimina