Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Fàcil
Aquesta és una recepta típica del Beguedà.
Aquesta és una recepta típica del Beguedà.
Ingredients
- 1,5 Kg de patates
- 150 g de llardons
- 150 g de sang cuita
- 4 talls de cansalada
- 3 cullerades d’oli
- 4 dents d’all
- Sal
Si es vol, es pot canviar la sang per botifarra negra.
Preparació
I. Bullim les patates amb una mica de sal i amb l’aigua justa per tal que quedin cobertes tota l’estona. Sabrem que estan fetes quan les puguem punxar amb facilitat.
II. Posem una mica d’oli en una paella i hi fregim la cansalada.
III. Preparem una picada d’all i julivert.
IV. Desfem el bloc de sang (per exemple amb una cullera) i en la mateixa paella on hem fet la cansalada, sense llençar l’oli restant, hi posem la sang desfeta i els llardons una mica trossejats. Passats 2-3 minuts hi afegim la picada.
V. Un cop tenim bullides les patates, les pelem i les xafem amb una forquilla. No passa res si queden grumolls.
VI. Afegim a les patates la sang amb els llardons i la picada, ho remenem tot i ja podem servir, col·locant la cansalada per damunt.
Bon profit!!!
Quin goig aquest timbal!, mai l'havia vist amb llardons!. El faré ben aviat, segur!. Una abraçada!
ResponEliminauna delícia!!
ResponEliminaHan de ser molt gustoses aquestes patates, un plat boníssim!
ResponElimina