Patates emmascarades

Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Fàcil

Aquesta és una recepta típica del Beguedà.



Ingredients


Per a 4 persones

  • 1,5 Kg de patates
  • 150 g de llardons
  • 150 g de sang cuita
  • 4 talls de cansalada
  • 3 cullerades d’oli
  • 4 dents d’all
  • Sal

Si es vol, es pot canviar la sang per botifarra negra.




Preparació


I. Bullim les patates amb una mica de sal i amb l’aigua justa per tal que quedin cobertes tota l’estona. Sabrem que estan fetes quan les puguem punxar amb facilitat.


II. Posem una mica d’oli en una paella i hi fregim la cansalada.


III. Preparem una picada d’all i julivert.


IV. Desfem el bloc de sang (per exemple amb una cullera) i en la mateixa paella on hem fet la cansalada, sense llençar l’oli restant, hi posem la sang desfeta i els llardons una mica trossejats. Passats 2-3 minuts hi afegim la picada.


V. Un cop tenim bullides les patates, les pelem i les xafem amb una forquilla. No passa res si queden grumolls.

VI. Afegim a les patates la sang amb els llardons i la picada, ho remenem tot i ja podem servir, col·locant la cansalada per damunt.

Bon profit!!!

3 comentaris:

  1. Quin goig aquest timbal!, mai l'havia vist amb llardons!. El faré ben aviat, segur!. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Han de ser molt gustoses aquestes patates, un plat boníssim!

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes