Pollastre amb bolets

1 comentaris

Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Mitja



Ingredients


Per a 6 persones:



Preparació


I. Posem oli a escalfar en una cassola.

II. Pelem i trossegem la ceba i l’afegim a la cassola.


III. Quan la ceba ja s’ha començat a dorar una miqueta, hi afegim 3 dents d’alls senceres.

IV. Posem els bolets en remull uns 20-30 minuts perquè s’hidratin.


V. Retirem la ceba i els alls del foc i els reservem en un plat.

VI. Salem el pollastre i el posem a la cassola a rostir-se (recomanem tapar la cassola ja que el pollastre pot esquitxar).


VII. Quan comença a daurar-se hi tornem a afegir la ceba amb l’all.


VIII. Passats uns 5 minuts aproximadament hi afegim els bolets que hem hidratat, el tomàquet tallat a quarts i un raig de conyac.


IX. Mentrestant, fregim els bolets frescos amb una mica més d’all trossejat. Si cal, rectifiquem de sal.

 

X. Quan els bolets estan cuits, ho afegim tot a la cassola del pollastre.


Bon profit!!!

Timbal de samfaina i ou

2 comentaris

Temps de preparació: 45 minuts
Dificultat: Fàcil




Ingredients


Per a 4 persones:
  • 4 ous
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell gran o 2 de petits
  • 2 pebrots verds
  • 1 carabassó
  • 2 tomàquets
  • 1 dent d’all
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva


Procediment


I. Pelem la ceba i la netegem juntament amb els pebrots i el carabassó. Pelem els tomàquets. Ho tallem tot a daus.



II. Pelem l’all i el freguem per una paella o una cassola. Hi afegim oli d’oliva i hi sofregim la ceba i els pebrots. Quan ja quasi estiguin a punt, els retirem del foc i els reservem.


III. En la mateixa paella o cassola sofregirem el carabassó i el tomàquet. Quan ja quasi estigui hi afegim la barreja anterior de ceba i pebrots i salpebrem. Ho deixem que s’acabi de coure.



IV. Col·locarem una anella de reposteria sobre un plat i l’omplirem amb la verdura. Un cop plena, retirarem l’anella.


V. En una paella petita amb oli fem un ou ferrat (l’hem de salpebrar una mica quan el posem a la paella). Si no volem cuinar amb tan de greix, també podem coure’l en una planxa amb unes gotes d’oli.

VI. Escorrem bé l’ou i el posem sobre el timbal de samfaina.

Bon profit!!!

Flam 2 xocolates

0 comentaris

Temps de preparació: 45 minuts + 3h de temps de refrigeració
Dificultat: Mitja




Ingredients


  • 1L de llet sencera
  • 8 rovells d'ou
  • 150 g de sucre
  • 100 g de xocolata negra fondant
  • 100 g de xocolata amb llet
  • 1 rama de canyella
  • 7 fulls de gelatina (uns 12 g)








Preparació


I. En una cassola posem el litre de llet amb la canyella i ho posem al foc fins que bulli. Després reservem.


II. Remullem la gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Passat aquest temps la colem i ho reservem també.

III. Separem els rovells i les clares dels ous. En un bol, batem els rovells amb el sucre i hi afegim la llet colada i ho removem.


IV. Tornem a posar la barreja anterior a la casola i ho posem al foc (suau), sense deixar de remenar, fins que espessi una mica i comenci a agafar textura.

V. Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina. Remenem fins que es dissolgui.

VI. Separem la massa en dues parts iguals. En una hi afegim la xocolata negra i a l'altra la xocolata amb llet fetes a trossos. Ho remenem bé fins que es desfà la xocolata i queda una pasta ben homogènia (ens podem ajudar una mica d'una batedora elèctrica).


VII. Posem la massa de xocolata amb llet en una flamera i ho posem al congelador una hora aproximadament perquè es refredi i qualli una mica fins a obtenir la textura de flam.


VIII. Un cop ja estigui fred, hi afegim la massa amb la xocolata negra per sobre i ho tornem a posar al congelador una altra hora. Passat aquest temps, ho treiem del congelador i ho posem a la nevera una hora més.


IX. Desmotllem i ja podem servir.


Bon profit!!!

També et pot interessar:

Filet de porc amb salsa de paté

1 comentaris

Dificultat: Molt fàcil.
Temps de preparació: 1 hora

Avui s'han girat les tornes i som nosatres qui fem una recepta que ens ha passat l'Albert, el fan número 1 del noste blog!!!



Ingredients


Per 4 persones:

  • Dos filets de porc d’uns 500 g. cadascún
  • 200 ml de crema de llet (nata líquida)
  • Una llauna de paté
  • Mantega
  • Sal
  • Pebre

Opcional: Formatge ratllat.




Preparació


I. Tallem el filet de porc en medallons. Posem sal i pebre.


II. En una paella fregim els medallons de porc en mantega (no s’han de fer massa per que si no la carn queda seca).


III. Posem la carn en una safata que pugui anar al forn.


IV. En un pot de la batedora posem la crema de llet, el paté i la mantega que hagi quedat a la paella. Ho batem tot fins que quedi ben lligat.


V. Afegim aquesta salsa per sobre de la carn. Opcionalment afegirem formatge ratllat pel damunt.



VI. Posem la safata al forn preescalfat a 200º aproximadament uns 8 o 10 minuts (només per que s'escalfi la salsa). En cas que afegim formatge ratllat, al final de la cocció posarem el grill 2 o 3 minuts per gratinar-ho tot. Ja podem servir.


Bon profit!!!

Quiche de bacó i formatge

1 comentaris

Dificultat: fàcil
Temps de preparació: 50 min – 1 hora



Ingredients


  • 1 fulla de massa brisa
  • 200 g de bacó
  • 200 g de formatge emmental ratllat
  • Una ceba
  • 200 g de crema de llet
  • 3 ous
  • sal
  • pebre
  • nou moscada


Procediment


I. Preescalfar el forn a 200ºC.

II. Estendre la massa brisa i folrar amb ella un motlle (aproximadament de 20 cm). Punxar la massa amb una forquilla per evitar que es formin bombolles i introduir-la al forn a 200ºC durant uns 15minuts. També hi ha qui, després de punxar la massa amb la forquilla, la cobreix amb paper d’alumini i a sobre hi posa llegums per evitar encara més que es formin bombolles. Nosaltres ho hem provat de les dues maneres i queda bé tant amb una com amb l’altra. Si ho poseu amb les llegums, un cop ho treiem del forn als 15 minuts, s’ha de treure el paper i les llegums per reservar la massa.


III. Mentre es cou la massa al forn, tallem la ceba i la saltegem en una paella amb una mica d’oli. Quan ja quasi estigui daurada hi afegim el bacó i ho deixem uns 3-4 minuts més perquè es cogui una mica el bacó.


IV. Un cop saltejada la ceba amb el bacó, agafem un bol i hi barregem els ous, el formatge emmental ratllat, la crema de llet i la ceba amb el bacó. Salpebrem i hi afegim una mica de nou moscada.


V. Aboquem la barreja en el motlle on ja teníem cuita la massa i ho posem al forn una altra vegada uns 20 minuts aproximadament. Si la massa se’ns surt del motlle, podem tallar una mica les vores per fer la “quiche” ben rodona.



VI. Deixar refredar i servir.

Bon profit!!!

Mussaca de pasta

1 comentaris

Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Fàcil



Ingredients


Per a 4 persones:

  •   300 g de pasta
  •   200 ml de salsa de tomàquet fregit
  •   100 g de mozzarella
  •   100 g de formatge parmesà en pols
  •   200 ml de beixamel
  •   2 albergínies
  •   1 ou
  •   Mantega
  •   Oli
  •   Pebre
  •   Sal


Preparació


I. Tallem l’albergínia en làmines, la salem i la fem a la planxa en una mica d’oli.

II. Mentrestant, posem a bullir la pasta. Per fer-ho, posarem aigua al foc en una olla i esperarem a que arrenqui el bull per afegir-hi la sal (recomanem que sigui sal gruixuda enlloc de la sal normal). Afegirem la pasta i la deixarem bullir fins que estigui al dente (penseu que després ha d’anar al forn).

III. Untem amb mantega un motlle en forma d’anella i hi anem col·locant l’albergínia cuita.


IV. Colem la pasta i la barregem amb la salsa de tomàquet, la beixamel, la mozzarella, el formatge en pols, l’ou batut i el pebre.


V. Afegim la pasta a les albergínies que teníem col·locades en el motlle i ho posem al forn a 180º uns 20 minuts.


VI. Passat el temps, ho treiem del forn i ho deixem reposar 5 minuts. Ho desmotllem sobre un plat i ja podem servir.

Bon profit!!!

Bikinis arrebossats

2 comentaris

Dificultat: Molt fàcil
Temps de preparació: 15 minuts




 

Ingredients

 
  • Pa de motlle
  • Pernil dolç
  • Formatge tipus “tranchetes”
  • Mantega
  • Llet
  • Ou
  • Oli






Preparació


I. Primer muntarem un bikini. Per això agafarem dues llesques de pa de motlle i les pintem amb una mica de mantega per la cara de dins del bikini. En una de les llesques hi posem una llesca de pernil dolç, un tranchete i una altra llesca de pernil. Tanquem el bikini amb l’altra llesca de pa.


 


II. Tallem el bikini en quatre quadres.


III. Ho arrebossem amb llet, ho escorrem una mica i ho tornem a arrebossar en ou.




IV. Finalment ho fregim en una paella en oli calent.


Bon profit!!!

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes