Gelat de torró de Xixona

2 comentaris

Dificultat: Molt fàcil
Temps de preparació: 15-20 minuts (més el temps de congelador)


Aquesta és una recepta molt fàcil, ràpida i bona que ens permetrà aprofitar les restes de torró que ens quedin del Nadal i evitar haver-les de llençar.


Ingredients



  • 1 barra de torró de Xixona (500g)
  • 1 litre de nata per muntar
  • 2 cullerades soperes de sucre (al gust)


Preparació


I. Xafem el torró amb una forquilla o un morter.


II. Muntem la nata. Sense deixar de remenar, hi afegim les dues cullerades soperes de sucre.


III. Afegim el torró i ho remenem bé.


IV. Ho posem en un motlle, ho tapem amb paper de film i ho fiquem al congelador.


Bon profit!!!

Coca de Sant Joan

0 comentaris

Temps de preparació: 1h aproximadament
Dificultat: Mitja


 

Ingredients



Per la massa:
  • 400 g de farina de força
  • 175 ml de llet
  • 2 ous
  • 150 g de sucre
  • Pell de llimona ratllada
  • 2 sobres de llevadura
  • 90 g de mantega
  • Sal

Per la crema:
  • 625 ml de llet sencera
  • 5 rovells d’ou
  • 150 g de sucre
  • 50 g de maizena
  • 1 rama de canyella
  • Ratlladura de pell de llimona

Per la decoració:
  • 1 ou
  • Pinyons

Si algú ho vol, hi pot posar fruita confitada.

 

Preparació


Començarem elaborant la crema

I. Portem a ebullició la llet amb la canyella i la pell de llimona. Apaguem el foc i retirem la canyella i la llimona. La reservem.


II. A banda batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin.


III. En un altre bol, afegim un rajolí de llet fresca i hi anem abocant la maizena, prèviament tamisada. Removem i ho afegim als ous anteriors. Després hi anem afegint poc a poc la llet que hem bullit primerament (en el punt 1).


IV. Ho portem tot junt al foc (suau) una altra vegada, removent constantment fins que solidifiqui i agafi la consistència de crema pastissera. Si veieu que en algun moment vol intentar arrencar a bullir, baixeu el foc i retireu-lo del foc durant uns moments fins que pari de bullir.

V. Un cop obtinguda la textura desitjada, retirem del foc i seguim remenant uns segons més.  Després reservem mentre fem la massa de la coca.


Massa de coca

VI. Posem el forn a preescalfar a 175ºC.

VII. Barregem la llet amb els dos sobres de llevadura i ho deixem reposar.

VIII. Mentrestant, en un bol tamisem la farina, afegim els ous, la mantega, la pell de llimona, un polsim de sal i el sucre (reservant-ne una mica per posar per sobre la coca). Amb les mans ho barregem tot.


IX. Afegim la llet amb la llevadura a la barreja anterior fins a obtenir una massa tova (veureu que queda molt enganxifosa, però és nomal).

X. Amb un rodet ben enfarinat estenem la massa fins a donar-li la forma desitjada i la pintem per sobre amb un rovell d’ou batut. Hi estenem la crema amb l’ajuda d’una mànega pastissera i hi col•loquem la decoració (pinyons i/o fruita confitada). Espolsarem el sucre que havíem reservat per damunt.




XI. Posem la coca al forn uns 25 minuts, fins que estigui daurada.

Bon profit!!!

Guatlles amb xampinyons

1 comentaris

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 30 minuts


Ingredients


Per a 2 persones:
  • 4 guatlles
  • 12 xampinyons
  • 12 ous de guatlla
  • Botifarra negra
  • All
  • Oli
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre


Preparació


I. Netegem les guatlles, les salpebrem i les fiquem en una graella uns 10-15 minuts per cada costat.


II. Mentrestant, netegem els xampinyons i els hi treiem la pota. Per fer-ho, el més fàcil és torçar-la cap a un costat i així s'acostuma a trencar per la base.

III. Posem els xampinyons en una safata de vidre. Els salem i els omplim amb un tros petit de botifarra negra. És útil apretar-la una mica perquè no sobresurti, així quan posem l'ou de guatlla al damunt no caurà. No hem d’apretar gaire la botiffarra o trencarem el bolet. Salem també una mica l’ou.



IV. Tapem amb paper d’alumini la safata i la posem al forn a 220ºC durant 15 minuts.

V. Preparem una picada d’all, oli i julivert.


VI. Ja podem servir les guatlles amb unes culleradetes de la picada que acabem de fer i els ous de guatlla d’acompanyament.

Bon profit!!!

Galetes de xocolata

2 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 45 minuts per color


 

Ingredients


  • Cereals Corn Flakes
  • Xocolata negra
  • Xocolata amb llet
  • Xocolata blanca

També hi ha qui utilitza fruits secs enlloc de cereals.







Procediment


I. Posem els cereals en un bol i amb l’ajuda d’un pal de morter els aixafem una mica per fer-los més petits (vigilant de no xafar-los massa i fer-los pols).


II. Un cop tenim els cereals preparats desfem una de les xocolates al microones o al bany Maria (vigilant que no es cremin).

III. Barregem la xocolata amb els cereals. Anem afegim els cereals a grapats i remenant, de manera que si veiem que hi ha massa xocolata podem anar afegint més cereals poc a poc.

IV. Amb l’ajuda de dues culleres anem muntant i donant forma a les galetes i les col·loquem separades una de l’altra en una safata d’acer inoxidable. Si no en tenim, podem agafar un plat i forrar-lo amb paper d’alumini per evitar que les galetes s’enganxin al plat i es trenquin al treure-les.


V. Les posem al congelador 20-30 minuts.

VI. Repetim el procés amb les altres dues xocolates.


Bon profit!!!

Croissants salats

3 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 1 hora


Els croissants salats poden fer-se de múltiples sabors (tonyina, paté, truita de patata, etc.). Nosaltres, aquest cop, els hem fet de sobrassada, pernil i formatge i de frankfurt.


Ingredients

 

  • Pasta de full
  • 1 Ou

Per al farcit:
  • Sobrassada
  • Formatge en lamines
  • Pernil dolç
  • Frankfurts





Preparació


I. Tallem la pasta de full en triangles.


II. Agafem un triangle, l'hi posem en un extrem el farcit que vulguem, i l'enrotllem.



III. Un cop l'hem enrotllat, caragolem les puntes per tal de formar les banyes.


IV. Batem l'ou i, amb un pinzell de cuina, pintem tots els croissants.


V. Posem els croissants al forn durant 15-20 minuts a 180ºC. 


Bon profit!!!

Pollastre a l'ajillo

1 comentaris

Dificultat: Molt fàcil
Temps de preparació: 30 minuts



Ingredients


Per a dues persones:
  • 1 Kg de pollastre
  • 3-4 alls
  • 1 llimona
  • Sal
  • Oli





Preparació


I. Trossegem el pollastre.

II. Pelem els alls i els tallem en trossets petits.

III. Exprimim el suc d'una llimona.

IV. Salem i fregim el pollastre fins que estigui ben daurat.


V. Un cop el pollastre esta ben daurat, el treiem i li tirem el suc de llimona pel damunt.

VI. Llancem l'exés d'oli que ha quedat de fregir el pollastre i fregim els allets fins que quedin daurats.


VII. Posem els alls fregits junt amb l'oli per damunt del pollastre.

Bon profit!!!

Mandonguilles amb bolets

0 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 2 hores



Ingredients

 

 Per a 6-8 persones:
  • 1kg de carn picada (50% porc 50% vedella)
  • 1 gotet de vi
  • 1 gotet de llet
  • 3 cebes
  • 2 ous
  • 3 alls
  • 1 pastilla "estarlux"
  • Conyac
  • Pa ratllat
  • Julivert
  • Sal
  • Oli
  • Bolets


Preparació


I. Salem la carn i hi afegim els alls xafats, el julivert, el vi, la llet, els ous i el pa ratllat.


II. Ho remenem tot. Si veiem que queda massa líquid hi afegim més pa ratllat, però vigilant de no posar-ne massa si no volem que les mandonguilles quedin seques.


III. Donem forma a les mandonguilles i les enfarinem.

IV. Fregim les mandonguilles a foc fort fins que quedin ben daurades (fins i tot un pel torrades). Quan estiguin les retirem.



V. Tallem la ceba en talls amples (2 cm aprox.), i la fregim a foc fluix en l'oli que ha quedat de fer les mandonguilles. (20 min aprox.). Passats els 20 minuts, hi afegim un raig de conyac.


VI. Afegim els bolets i ho deixem fregir una mica més.

VII. Tornem a posar les mandonguilles a la paella junt amb la ceba i els bolets, hi llancem la pastilla d'estarlux i hi posem aigua fins gairebé cobrir les mandonguilles. Tapem i deixem que bulli uns 40 minuts.


Bon profit!!!

Arròs a la milanesa

0 comentaris

Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 40 minuts



Ingredients

 
Per a 4 persones
  • 350 - 400g d’arròs
  • 150g de pèsols
  • Una ceba gran
  • 700g de carn picada de vedella i porc
  • Pernil salat (50-60g aprox., al gust)
  • Salsa de tomàquet fregit (uns 200g aprox.)
  • 4 llonganisses
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Procediment


I. Posem una olla al foc amb aigua i sal per tal que arrenqui a bullir.

II. Mentrestant pelem la ceba i la ratllem.

III. Quan l’aigua ja bull, hi posem l’arròs i els pèsols i ho deixem coure uns 15 minuts (no cal que quedi cuit del tot, ja que després es posarà al forn a gratinar i s’acabarà de coure).

IV. En una paella amb oli calent fregim les llonganisses. Les reservem.

 
V. Tallem el pernil salat a trossos i també el reservem.

VI. En el mateix oli on hem cuit les llonganisses, sofregim la ceba fins que es dori una mica.

VII. Quan ja s’hagi daurat afegim la carn picada i salpebrem. A mitja cocció de la carn picada afegim el pernil a la paella. 

 
VIII. Un cop l’arròs amb els pèsols ja està bullit, el colem i el deixem escórrer una mica. Després podem anar-lo posant en una safata de forn.


IX. Preescalfem el forn a 250ºC.

X. A la mateixa paella, quan la carn ja està pràcticament cuita, hi afegim la salsa de tomàquet i remenem.

XI. Barregem la carn amb l’arròs i els pèsols.

XII. Afegim les llonganisses i el formatge ratllat per sobre (al gust). Ho posem tot al forn a gratinar uns 5-8 minuts.


 Bon profit!!!

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes